LE: Partizan i bez Stevanovića u Holandiji?!

Veliki problemi za Partizan pred gostovanje AZ Alkmaru u Ligi Evrope. Šta pobeda ili remi donose Partizanu?

Fudbal 24.11.2015 | 19:20
LE: Partizan i bez Stevanovića u Holandiji?!

Ima li kraja problemima Partizana ove sezone?

Pred ključno gostovanje AZ Alkmaru u Ligi Evrope, u meču u kojem crno-beli mogu mnogo da dobiju pred poslednje kolo i utakmicu sa nemačkim Augzburgom, trener Ljubinko Drulović mora da "krpi" rupe nastale usled silnih povreda.

Poslednja informacija iz tabora Partizana je i da ofanzivni vezista Alen Stevanović, najverovatnije, neće biti u avionu za Holandiju u sredu ujutru. Stevanović je povredio zadnju ložu, a stručni štab se nadao da bi mogao da se oporavi do utakmice sa Alkmarom. Međutim, on nije mogao da izdrži trening u ponedeljak i gotovo je izvesno da ne ide na put.

Ni brazilski štoper Fabrisio neće moći da se stavi na raspolaganje, tako da će, kako stvari stoje, Partizan u Holandiju samo sa jednim klasičnim štoperom - Lazarom Ćirkovićem (ostali su povređeni). To, opet, znači da će Bugarin Ivan Bandalovski opet igrati u paru sa Ćirkovićem u zadnjoj liniji, kao u utakmici sa Novim Pazarom u subotu.

Sve će biti jasnije posle današnjeg treninga.

Kako sada stvari stoje, u avionu za Holandiju biće:

golmani: Živko Živković i Filip Kljajić;

odbrana: Aleksandar Subić, Miroslav Vulićević, Lazar Ćirković, Ivan Bandalovski, Nemanja Petrović;

vezni red: Marko Jevtović, Darko Brašanac, Saša Ilić, Stefan Babović, Saša Lukić, Nikola Ninković, Andrija Živković, Petar Grbić;

napad: Valeri Božinov, Abubakar Oumaru, Ivan Šaponjić.

U kombinaciji su i Nikola Trujić i Marko Golubović.

Partizan putuje u sredu ujutru za Amsteradam i potom nastavlja za Alkmar. Trening je predviđen za sredu u 17.30 časova na AFAS stadionu. Utakmica će biti odigrana u četvrtak od 19 časova, sudi Austrijanac Harald Lehner.

Partizanu će meč u Alkmaru biti 11. takmičarska utakmica u Evropi (računajući i kvalifikacije) ove sezone.

Bilans je: 6 pobeda, 1 remi, 3 poraza, gol razlika 17:15 (+2)

***Partizan ima šest bodova iz tri utakmice, Alkmar samo tri. U poslednjem kolu Grupe L, Partizan dočekuje Auzgburg, a AZ Alkmar gostuje Atletik Bilbau.

Šta bi Partizanu donela pobeda u Alkmaru?

Ne bi mu i teoretski donela zimovanje u Evropi, ali bi ga veoma približila ostvarenju tog velikog uspeha. Ako pobede u Alkmaru, crno-beli bi automatski izbacili Holanđane iz trke, a u poslednjem kolu bi im protiv Augzburga u Beogradu bio dovoljan remi (ukoliko Augzburg u četvrtak na svom terenu pobedi Baske ili remizira protiv njih), a možda čak i poraz do 0:2 (ukoliko Augzburg izgubi u četvrtak od Atletik Bilbaa). Sem toga, pobeda bi Partizanu donela dalje ojačanje njegovog klupskog koeficijenta za narednu sezonu 2016/17. (sa sadašnjih14,825na16,925 bodova), a nije naravno zanemarljiv ni novi novčani bonus od360.000 evra, koliko UEFA vrednuje svaku pobedu u grupnoj fazi Lige Evrope.

Šta se dešava ukoliko Partizan remizira u Alkmaru?I u tom slučaju Holanđani i teoretski ispadaju iz trke za plasman u 1/16 finala, a u zavisnosti od ishoda utakmice u Nemačkoj (Augzburg - Atletik Bilbao) crno-belima bi u poslednjem kolu bila potrebna ili pobeda protiv Nemaca (ukoliko oni sad u četvrtak pobede Atletik), ili remi (ukoliko Augzburg u četvrtak remizira, ili izgubi od Atletika). I u slučaju remija bi crno-beli ojačali svoj klupski koeficijent za narednu sezonu (sa sadašnjih14,825na15,875bodova), a nerešen rezultat u grupnoj fazi Lige Evrope donosi120.000 €.

Ako Partizan izgubi u četvrtak u Alkmaru, onda bi se sve zakomplikovalo pred utakmice poslednjeg kola. Moguće je da Partizanu ne bi bila dovoljna ni pobeda nad Augzburgom za prolaz u narednu fazu takmičenja, a opet, moguće je da će mu i remi biti dovoljan, a sve bi to zavisilo od rezultata ostalih utakmica.

Komentari / 0

Ostavite komentar