Zlatna lopta: Matić prije zlatnih "Orlića"!

Iako su ove godine ostvarili najveći uspeh srpskog fudbala mladi reprezentativci nisu zaslužili Zlatnu loptu. Šta vi mislite da li je FSS napravio pravi izbor?!

Fudbal 24.11.2015 | 15:20
Zlatna lopta: Matić prije zlatnih "Orlića"!

Fudbalski savez Srbije odlučio je ko će dobiti Zlatnu loptu u 2015. godini.

Komisija u sastavu Ivan Ćurković, Savo Milošević, Slobodan Santrač, Miloljub Ostojić, Jovan Sekulić odlučila je da za najboljeg fudbalera Srbije izabere Nemanju Matića, igrača Čelsija, baš kao i prošle godine.

Reprezentativac Srbije dobio je prednost u odnosu na plejadu talentovanih mladih igrača, koji su ove godine osvojili zlatnu medalju na Omladinskom prvenstvu sveta na Novom Zelandu i tako ostvarili najveći fudbalski uspeh Srbije.

Njih su predvodili Predrag Rajković, koji je na SP proglašen za najboljeg golmana, Andrija Živković, koji je i sa Partizanom postigao dobre rezultate na evropskoj sceni, Sergej Milinković Savić, koji je na Novom Zelandu osvojio bronzanu loptu, Nemanja Maksimović, strelac odlučujućeg gola za "orliće" u finalu protiv Brazila i prvak sa Astanom... ali je ipak izbor pao na Matića.

Potpredsednik FSS Savo Milošević objasnio je zbog čega Zlatna lopta odlazi opet u ruke Nemanje Matića.

"Presudilo je to što je Matić sa Čelsijem osvojio titulu u Premijer ligi, a igrao je i polufinale Lige šampiona. Mi nismo zaboravili zlatne 'orliće', ali samo zato što se radi o seniorskom fudbalu Matić je dobio prednost", rekao je za "Sportski žurnal" Savo Milošević i objasnio da je planirano da Živković dobije nagradu za najperspektivnijeg igrača.

U konkurenciji trenera nije bilo dileme - Veljko Paunović, koji je prevodio "orliće" do zlatne medalje, zaslužio je priznanje za najboljeg stručnjaka u 2015. godini.

"Nisam član komisije, odluka je njihova i ne bih se mešao u njihov izbor. Siguran sam da je osvajanje titule svetskog prvaka za igrače do 20 godina bio jedan od kriterijuma. Ne bih izdvajao nijednog od članova zlatne generacije, jer je svako doprineo velikom uspehu", rekao je Paunović.

Seniori Srbije u 2015. godini bez sumnje su podbacili na reprezentativnom nivou. Nisu izborili plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. ali to nije bilo merilo za Zlatnu loptu.

"Većina je bila za Matića. Ne bismo pogrešili ni da smo drugačije odlučili, jer je nagradu zaslužio i neko od zlatnih momaka sa Novog Zelanda. Niko ipak, nije bio tako ubedljiv. Nivo fudbala je važan, ponekad odlučuju nijanse. Za Matića važi da je zapažen u timu kojem ove sezone ne ide prema očekivanjima, a to je mnogo teže nego biti najbolji u ekipi u vrhu", istakao je Ivan Ćurković, jedan od članova komisije koja je odlučivala o dobitniku Zlatne lopte FSS, uz napomenu "da se o svakoj, pa i toj odluci, može diskutovati".

Dakle, krajem decembra FSS će Zlatnu loptu dodeliti Nemanji Matiću, drugu godinu zaredom, i Veljku Paunoviću...

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

SSSS

24.11.2015 15:11

NIJE!!!!!!!!!!!!!!

ODGOVORITE