Henman: Ako se bude igralo finale DK, Mari će odlučiti!

Proslavljeni britanski teniser Tim Henman veruje da će Endi Mari uspeti da donese svojoj zemlji titulu u Dejvis kupu, ako se finale bude odigralo.

Tenis 25.11.2015 | 17:00
Henman: Ako se bude igralo finale DK, Mari će odlučiti!

Finale elitnog takmičenja između Belgije i Britanije je na programu od petka do nedelje u Gentu, a Henman je odlučio da ne putuje na njega, zbog opsade Brisela posle terorističkih napada u Parizu.

Britanci će se boriti za prvu titulu od 1936. godine, a organizatori su rekli da za sada ne planiraju otkazivanje finala.

“Sve ovo je uznemirujuće. Bio sam nap utu da igram Dejvis kup u Ekvadoru 11. septembra 2001. godine, leteo sam u Majami, ali nam je avion preusmeren na Bermudu i morao sam da se vratim u London. Bilo je teško, nije bilo zabavno biti u avionu tada, ali su postojale bezbednosne procedure da bismo mogli da nastavimo i razmišljamo o svom poslu. Nadam se da će takav posao biti i u Gentu ovog vikenda. Držim palčeve da će moći da se igra po planu, jer bi bilo razočaravajuće ako bude otkazano”, naglasio je Henman.

Tim Velike Britanije će predvoditi trenutno drugi teniser sveta, koji je prošle nedelje na završnom Mastersu sezone u Londonu doživeo dva poraza.

“Mislim da će Britanija pobediti sa 3-1, ali neće biti lako. Očigledno je da Endi bio rastrojen u Londonu, a to je i očekivano jer je finale Dejvis kupa bilo iza ćoška. Sigurno je da će 90 odsto navijača biti uz domaći tim i da će zato biti fokusiran. Odigraće isto kao i cele godine, vodiće tim i odraditi svoj posao”, istakao je Henman.

U dosadašnjem delu sezone u Dejvis kupu, Mari je trijumfovao na svih svojih šest mečeva u sinlgu i dva u dublu.

“Mislio sam da titula u Dejvis kupu nije moguća. U teoriji, timovi koji imaju jednu zvezdu ga ne osvajaju, ali smo mi imali i druge tenisere koji su odradili svoj deo posla – Džejmi Mari, Džejms Vord i Lion Smit, ali kada pogledate šta je Endi učinio, to je fenomenalno”, rekao je Henman.

Komentari / 0

Ostavite komentar