Deda Mraz poranio u Alkmar! Ima li poklon i za Partizan?!

Pred utakmicu AZ Alkmar - Partizan, holandski klub posetio Deda Mraz i doneo poklone za decu igrača. Crno-beli "osakaćeni" u zadnjoj liniji.

Fudbal 24.11.2015 | 23:20
Deda Mraz poranio u Alkmar! Ima li poklon i za Partizan?!

Fudbaleri AZ Alkmara zabeležili su proteklog vikenda drugi vezani trijumf u holandskom prvenstvu (najpre u gostima protiv Vitesea, a potom nad Herenvenom 3:1), što ih je dovelo do devete pozicije na tabeli sa 18 bodova, 14 manje od vodećeg Ajaksa.

Alkmar je u lošem trenutku po Partizan vezao dve pobede u domaćoj ligi, ali su se i crno-beli prenuli posle pauze, ubedljivo savladavši Novi Pazar 3:0.

Dan nakon pobede nad Herenvenom (21-godišnji napadač Vinsent Jansen bio igrač utakmice - dva gola i asistencija), AZ je posetio Deda Mraz koji je doneo poklone deci fudbalera (između ostalih i sinu Rajka Brežančića). Da li ima poklon i za Partizan?

Na otvaranju Lige Evrope, 17. septembra Partizan je savladao AZ u Humskoj 3:2. Abubakar Oumaru je blistao, postigavši dva gola, a pobedu je overio Andrija Živković. Ipak, AZ koji je u 77. minutu ostao sa desetoricom na terenu (isključen Huperts) uspeo je da ublaži poraz i postigne drugi gol na meču. Nije zgoreg podsetiti da je taj i takav AZ imao više udaraca na gol Partizana u toj utakmici.

Nakon trijumfa nad Herenvenom, samopouzdanje igrača Alkmara je poraslo, pa poručuju da će "sa istom energijom i strašću igrati i protiv Partizana" i da će "naravno, ići na pobedu".

Meč u Beogradu počeli su:

Živko Živković, Nikola Leković, Fabrisio, Balažic, Vulićević, Jevtović, Babović, Brašanac, Andrija Živković, Oumaru, Šaponjić (igrali su još Božinov, Saša Ilić i Nikola Ninković, tek u finišu utakmice).

U odnosu na ovu ekipu, Ljubinko Drulović ne može da računa na Gregora Balažica, koji je operisan i koji će odustvovati šest do osam meseci, a pod velikim znakom pitanja je i drugi štoper, Fabrisio, koji je povređen.

Darko Brašanac je tek izašao iz povrede i nije igrao protiv Novog Pazara, Alen Stevanović takođe, a Abubakar Oumaru je došao umoran posle poziva za reprezentaciju Kameruna. Andrija Živković je igrao poslednju trećinu utakmice protiv Pazaraca, jer je i on rovit, pa Drulović nije želeo da ga forsira pred važan duel u Holandiji, koji bi mogao dosta toga da donese Partizanu i možda poptuno otvori vrata "prezimljavanju" u Evropi.

Jasno je da Drulović ima najvećih problema u zadnjoj liniji. Od štopera su zdravi Lazar Ćirković i Miloš Ostojić (nije igrao protiv Pazara zbog suspenzije), pa je prinudno na toj poziciji igrao Ivan Bandalovski - "izvorno" desni bek, koji je igrao i na levom boku, a sada i u centralnom delu odbrane!

Da li će Bugarin "glumiti" štopera i u Holandiji? Bandalovski se nije loše snašao na toj poziciji protiv Novog Pazara, ali Partizanu će pretiti velika opasnost iz prekida i visokih igrača AZ-a. Neuigranost štoperske linije i uopšte odbrane crno-belih je nešto što veoma brine. Uostalom, Partizan je ove jeseni primio čak 24 gola u domaćoj ligi (što se ne pamti!), a u Ligi Evrope 10 (od toga pet u Bilbau). Opet, Ostojićeva forma, odnosno nekoliko kikseva koje je pravio unose nemir u odbranu...

Po Partizan bi bilo pogubno da u Holandiju ide "po bod". Prvo, Partizan baš i nije naviknut da igra takvu igru, drugo, zašto ne probati napasti i zabeležiti novu pobedu? Recept bi mogla da bude igra protiv Augzburga (mada, ruku na srce, Partizan je u toj utakmici imao mnogo sreće).

Partizanu je u Holandiji potreban "ratnik" Darko Brašanac, potom "Spidi Gonzales" Andrija Živković, potpomognut Abubakarom i Alenom Stevanovićem, ali i nezamenljivog kapitena Saše Ilića, koji će 30. decembra napuniti 38 godina. Bez njega, jednostavno, i surovo tačno, Partizan nije isti. Možda nema snage za svih 90 minuta, ali je njegovo prisustvo važno za mir i staloženost ekipe. O asistencijama da ne govorimo. Nikola Ninković bi, ako ne bude nervozan, već pre svega fokusiran na igru, mogao da da značajan doprinos svom timu.

Kako sada stvari stoje, Drulović bi u Holandiji mogao da izvede ovaj sastav:

Klajić (Živković) - Subić, Ćirković, Ostojić (Bandalovski), Vulićević, Jevtović, Brašanac, Babović (Ilić), Stevanović (Ninković), Andrija Živković, Oumaru.

Naravno, sve će se znati posle nekoliko treninga, uključujući onaj u Alkmaru (oko 17.30h), veče pred utakmicu.

AZ Alkmar je protiv Herenvena igrao u ovom sastavu:

Đino Kutinjo - Matijas Johanson, Džefri Guvelev, Rajko Brežančić, Ortiz, Joris van Overem, Alireza Jahanbakš, Markus Henriksen, Munir El Hamdui, Vinsent Jansen, Derik Lukasen (klupa: Serhio Rošet, Gus Huperts, Muamer Tanković, Ben Rienstra, Dabni do Santos, Tom Haje, Robert Muren).

Utakmica AZ Alkmar - Partizan biće odigrana u četvrtak, od 19 časova, na AFAS stadionu koji prima 17.000 gledalaca. Meč će suditi 33-godišnji Norvežanin Harald Lehner.

***Partizan ima šest bodova iz tri utakmice, Alkmar samo tri. U poslednjem kolu Grupe L, Partizan dočekuje Auzgburg, a AZ Alkmar gostuje Atletik Bilbau.

Komentari / 0

Ostavite komentar