Mandarine prijaju licu

Sočno južno voće bogato je vitaminina C i B, magnezijumom, beta karotenom i kalijumom, podiže imunitet i blagotvorno deluje na kožu.

Moda i ljepota 19.11.2015 | 12:00
Mandarine prijaju licu

SEZONA mandarina je počela, sočno južno voće bogato je vitaminina C i B, magnezijumom, beta karotenom i kalijumom. Osim toga, odlično je za zdravlje, podiže imunitet i blagotvorno deluje na kožu "nadraženu" jesenjim promenljivim vremenom. Od vetra može da ogrubi lice, pa stručnjaci preporučuju da ga zaštitite i nahranite mandarinom.

Jednom mesečno napravite piling: ogulite četiri mandarine, iscedite ih, a u malo vrele vode rastopite deset kašičica šećera i ostavite da se ohladi. Pomešajte to sa sokom od mandarina i promešajte. Ovu piling smesu namažite na vlažno lice i vrat, dobro izmasirajte, isperite mlakom vodom i stavite hidrantnu kremu.

Jednom nedeljno uzmite mandarinu očišćenu od koščica i umutite je sa kašičicom pavlake. Ovu masku nanesite na prethodno očišćeno lice, ostavite da deluje 15 minuta i umijte se prvo mlakom pa hladnom vodom. Sveža voćna smesa čisti kožu, hidrira je i čini glatkom.

Novosti

 

Komentari / 0

Ostavite komentar