Profesor Bjelica već postao miljenik navijača Minesote!

Za korak je ispred svojih protivnika, izuzetno je inteligentan igrač! "Nije brz, niti atleta, ali Bjeli i te kako ume da igra košarku", stoji u analizi medija iz Minesote...

Košarka 14.10.2015 | 11:00
Profesor Bjelica već postao miljenik navijača Minesote!

Dugi niz godina srpska publika nije imala priliku da se u sitne sate budi kako bi pratila najkvalitetniju košarku na planeti i igre svojih idola iz domovine. Svi zaljubljenici u igru pod obručima s osmehom na licu prisećaju se vremena Peđe Stojakovića i Vlade Divca i čuvene ekipe Sakramenta koja je obeležila jedan dug period života i učinila ga lepšim.

Mnogo godina je prošlo otkad je Srbija poslednji put imala ozbiljnog igrača u NBA ligi, a ove sezone bi takav trend mogao da se promeni. Mladi centar Nikola Jokić blista u dresu Denvera tokom priprema za novu sezonu, dok se statistički najkorisniji igrač Evrope Boban Marjanović i dalje navikava na novu sredinu i dres San Antonija. Ipak, as koji je do sada ostavio najjači utisak je aktuelni MVP Evrolige i jedan od najkompletnijih evropskih košarkaša - Nemanja Bjelica.

Novi košarkaš Minesote je svoju NBA karijeru započeo na fantastičan način, a koliko je 28-godišnji majstor košarke ostavio jak utisak možda i najbolje govore reči Kevina Garneta, koji je oduševljen srpskim krilnim centrom, hvalospevi brojnih oduševljenih navijača, ali i medija u Minesoti. Posle najnovijeg izdanja i 12 poena, četiri skoka i dve asistencije u porazu od Toronta Bjelica je ponovo izazvao pozitivnu reakciju okoline.
"Nemanja Bjelica na terenu izgleda kao igrač koji je mnogo pametniji od svojih protivnika, uvek je za korak ispred svih. Vrlo je inteligentan igrač. Bjelica nije nije brz, niti atleta, ali Bjeli i te kako ume da igra košarku", stoji u analizi portala Dunkingwithwolves urađenoj posle utakmice protiv Toronta.
"Bjelica je igrač koji uvek pronađe otvorenu šansu saigračima, a ujedno ume da obezbedi sebi poziciju za šut. Kada se sve sabere i oduzme, Bjelica izgleda kao da uvek donese pravu odluku u igri. Postao je pravi miljenik navijača".

Privremeni trener Vukova Sem Mičel takođe je imao samo reči hvale za novajliju u ekipi, koji je morao da odradi posao i za sebe, ali i Kevina Garneta, koji je odmarao protiv Reptorsa.
"On zna kako da igra košarku. Kada je on na terenu, čini da svi ostali igrači u timu izgledaju bolje", poručio je Mičel, ali i dodao da se Bjelica odlično uklopio u tandemu sa hrvatskim reprezentativcem Damjanom Rudežom.
"Njih dvojica čine da Minesota igra bolju košarku. Zbog njih igra je 'tečnija', dodavanja su bolja, a i kretnje takođe".

Bjelice, na tebi je da ih sve zaseniš i pokažeš da možeš još mnogo više i bolje!

Komentari / 0

Ostavite komentar