SzP: Nema prenosa nadležnosti u BiH

Savez za promjene s nestrpljenjem očekuje posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, jer na nivou BiH nije došlo ni do kakvog prijenosa nadležnosti, dok su njihovi predstavnici u bh. organima, izjavio je danas zamjenik šefa Kluba SDS-a Miladin Stanić.

Republika Srpska 13.10.2015 | 13:49
SzP: Nema prenosa nadležnosti u BiH

Naglasio je da Savez za promjene nije za srpsku svađu u parlamentu, ali će ukazati i na niz prenosa nadležnosti u vrijeme dok je SNSD bio u vlasti na nivou BiH.

Istovremeno će upozoriti i da se godinama od Vlade Republike Srpske prave štete za građane, a nema ni obračuna s kriminalom i korupcijom.

Stanić je rekao da je na Kolegiju  parlamenta danas bilo primjetno da je vladajuća većina u Republici Srpskoj bila spremna i da se ova posebna sjednica ni ne održi.

Šef Kluba poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović je rekao da je niz štetnih odluka Vlade Republike Srpske o kojima se takođe mora raspravljati, jer smatraju da je vladajuća većina na taj način ugrozila i interese u Srpskoj.

PDP će, kaže, iznijeti više od stotinu dokaza o štetnom djelovanju SNSD-a i njihovih koalicionih partnera, među kojima je, navodi, afera „Birač“, Nova Borja Teslić, gdje su Mile Radišić, Dragan Vučetić, šta je s neriješenim ubistvima, mahinacijama u nekoliko ministarstava...

Najavio je da će i predstavnici Saveza za promjene u vlasti na nivou BiH tražiti ravnopravan tretman tokom sjednice, odnosno mogućnost obraćanja, ali i odgovora na napade koji bi mogli uslijediti tokom rasprave.

I Borenović tvrdi da će ovo zasjedanje „donijeti otrežnjenje“ onima koji su ovih dana sazivali sastanke parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj, iako bi svi trebali da rade svoj posao, pa tako i Savez za promjene čiji predstavnici znaju da rade posao u bh.organima i brane interese Srpske.

Šef Kluba poslanika Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Krsto Jandrić je u izjavi novinarima naglasio da će „na ovoj sjednici dokazati da je zakazana zbog pokušaja skretanja pažnje s teškog ekonomsko-socijanog stanja u Republici Srpskoj“.

I on je najavio da će iznijeti niz agrumenata da je SNSD učestvovao u nizu prijenosa nadležnosti s Rrepublike Srpske na nivo BiH.

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o radu srpskih predstavnika na nivou BiH bit će održana 20.oktobra, odlučio je danas Kolegij NSRS.

Vlada Srpske je već uputila prijedlog za sazivanje ovog zasjedanja, samo s jednom tačkom - ustavni položaj Republike Srpske i zaštita njenih interesa u organima na nivou BiH.

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Rs

13.10.2015 12:10

Svaki dan ista prica nema potrebe pratit sredstva informisanja ne dao bog da se pojavi vijest otvorena fabrika zaposleno dvesto ljudi

ODGOVORITE
Name

A joj

13.10.2015 13:34

Ma sta im ee pravdate. Ukrali su boga jos im se sad za budalestine izvinhavajte i pravdahte.Podjite ih samarati u skupstini.Prvo Kovaca pa onoga iz Dubice.

Name

borac

13.10.2015 12:23

I tada ce baja izjaviti kako vas je poucio sta ciniti ne upustatjte se u to jer ko u narodnoj skupstini slusa Vase izjave

ODGOVORITE
Name

Krajišnik

13.10.2015 12:55

Ovog puta će biti šaketanja. Sumnjam da će poslanici SZP više htjeti i moći otrpiti bezobrazluk nekih režimskih poslanika.

ODGOVORITE
Name

delija

13.10.2015 13:05

Ne zna se ko je gori vi ili vlast. Dosadili ste narodu samo istu pricu vrtite nemate nista novo ponudit.

ODGOVORITE
Name

srbac

13.10.2015 16:45

Vala Delijo sto posto si u pravu gori su od ambrozije.

Name

Krajišnik

13.10.2015 13:05

A jeste jaki svi kad dajete izjave. Koga briga za te gluposti gospodo draga. Zašto se ne odreknete 30% plate i date je najugroženijima. Borite se malo za narod a ne vječito dokazivanje šta su drugi uradili. Nikad vi tako nećete oboriti vlast. Isti ste i jedni i drugi. Ričete po skupštini jedne na druge a poslije zajedno na piće. Mijenjate dresove i koalicije za dva bureka. Nek vam je prosto sve.

ODGOVORITE
Name

Rusija

13.10.2015 13:31

SzP su izrodi

ODGOVORITE
Name

Rusija

13.10.2015 13:32

SzP najbolji

ODGOVORITE
Name

Re

13.10.2015 14:02

Od postojanja RSa szp je najbolji do sada, a sve je bolje od kriminalnog SNSDa.

Name

NOVO

13.10.2015 14:12

KADA BI BIO REFERENDUM DA LI STE ZA TO DA SE PRENESU NADLEŽNOSTI SS RS NA VLADU ŠVICARSKE I DA NAM MINIMALAC BUDE 4000 FRANAKA, KAKO BI GRAĐANI GLASALI, MISLIM DA NEBI BILI ZA TO JER OVA VLASTA NEDA RS, A ŠTO SU UKRALI MILIJARDE KM, NIKOM NIŠTA, ZATO OMLADINO UČITE JEZIKE I BJEŽITE IZ OVE VUKOJEBINE I AKO VEĆ MORATE BITI ROBOVI, ONDA BAREM TO NAPLATITE, JA SAM TO MALO KASNO SHVATIO ALI BAREM ĆE MOJA DECA ŽIVJETI NORMALNO

ODGOVORITE
Name

Samir

13.10.2015 14:33

E moji ljudi sve je ovo tuga do neba. Gledam sta se desava u Federaciji. SDA i SBB vec desetak godina optuzuju jedni druge za pljacku, oranizovani kriminal, narucena ubijastva, vezu s podzemljem. Sada prave koaliciju. Cekaj ko je ovdje lud, zar je narod za takvo nesto glasao. Neka javno izidju i kazu da su lagali 10 godina. Ne cuveno. U RS javno se izlazi i prica do u detalje o pljacki, reketima, mafiji i ucjenama. Javno Mile do juce zove izdajnicima ove u opoziciji. Sad ih zove da fino sjednu. Oni kao nece, ali bojim se da ce vrlo brzo popustiti. Sad ja vas pitam ko je tu lud. Price o referendumu, kojekavim nadleznostima, nacijama.. su za retardirane. Sta vise sva ta referendumska demagogija se javlja u vrijeme evropskih integracija. Ako ikom u evropi mogu malo pomoci onda je to nama, koji smo poput polu-uginlog psa. Sutaju nas sa svih strana a mi se samo pomjerimo u stranu. Ja zivim vani i sustini nebi me trebalo interesovati. Mjesan mi je brak i bas pricam sa zenom. Ne znam cija rodbina nas vise zove da nam posalju djecu na skolovanje vani. Pricam sa njenim kao ponosnim srbima i oni mi kazu.. mi bi poslali djecu da se skoluju tamo i/ili rade .. samo nek se nikad ne vracaju ovamo. E sad kome prica o nadleznostima.

ODGOVORITE
Name

klapac

13.10.2015 15:50

Narod je lud. Kakav narod, takva i vlast. Nisu glasali Francuzi.