Novosti tvrde: Paunović od decembra na klupi Partizana!

Talentovani stručnjak uskoro menja Zorana Milinkovića...Prema pisanju beogradskog lista, crno-beli su na pragu dogovora o saradnji sa trenerom koji je "orliće" odveo na krov sveta.

Fudbal 13.10.2015 | 15:00
Novosti tvrde: Paunović od decembra na klupi Partizana!

Trenerska epizoda Zorana Milinkovića na klupi Partizana ima rok trajanja - do decembra! A onda dirigentsku palicu aktuelnog srpskog šampiona preuzima Veljko Paunović!

Prema saznanjima do kojih su došle Večernje novosti, čovek koji je omladinsku reprezentaciju Srbije odveo do svetskog zlata u Novom Zelandu nalazi se na pragu dogovora sa klubom iz kojeg je poleteo u fudbalsko nebo.

Vest koju su tokom dana plasirali španski mediji zapravo je bila najava informacije kojoj su se nadali gotovo svi navijači Partizana - pregovori idu u pravom smeru i uskoro će biti postignut konačni dogovor.

Paunović je, navodi se u tekstu Novosti, imao još nekoliko opcija u Primeri, ali je njegova želja da se dokaže i pokaže u svom klubu ipak bila veća od bogatih ponuda sa zapada evropskog kontinenta.

Iako je ideja čelnika Partizana bila da Paunović odmah preuzme trenerske obaveze od Zorana Milinkovića koji je nedavno bio na pragu otkaza, ističe se da je decembar idealan termin za dolazak talentovanog stručnjaka, kako bi u zimskom prelaznom roku napravio potrebne rezove i osvežio ekipu za nastavak šampionata, možda i daljih evropskih akcija.

I Partizan i Veljko Paunović demantovali su u septembru mogućnost saradnje u skorijoj budućnosti. I jedni i drugi su poručivali "Partizan ima trenera".

Kao i tada, šampion Srbije i dalje ima istog trenera, ali "Večernje novosti" saznale su ekskluzivnu informaciju:

Paunović u decembru stiže na klupu Partizana!

"Prema planu skovanom u Humskoj i dogovorenom u prvim razgovorima sa Paunovićem "valjak" bi osveženje na klupi dobio na kraju polusezone, a do tada bi ekipu nastavio da vodi Zoran Milinković, koji niže uspehe u Evropi i neuspehe na domaćoj sceni", objavio je taj list.

Prema istom izvoru, pregovori uveliko traju i idu u dobrom smeru.

"Navodno, Paunović je imao još nekoliko opcija vezanih za špansku Primeru, ali mu je u ovom trenutku prioritet da pokuša da se dokaže u svom klubu", takođe je objašnjeno.

Da li bi mladi i perspektivni srpski trener već sada mogao da sedne na klupu kluba u kojem je počeo fudbalsku karijeru? Za sada, odgovor je negativan.

"U razgovorima koji su aktuelni poslednjih nedelja nije se pominjala opcija po kojoj bi Paunović odmah seo na klupu Partizana. Decembar je ciljan kao idealan termin kako bi novi trener u zimskoj pauzi mogao na miru da "izbistri" igrački kadar i u dogovoru sa čelnicima pripremi spisak pojačanja", navedeno je.

Prema trenutnoj situaciji, Paunovićev osnovni zadaci bili bi selekcija i priprema tima za letnje izazove.

"Imajući u vidu ogroman bodovni zaostatak za Crvenom zvezdom u slučaju da tako bude i kada se spusti jesenja zavesa, jasno je da će primarno biti uigravanje tima za letnje izazove u Evropi. Takođe, šest osvojenih bodova od isto toliko mogućih u dosadašnjem takmičenju u grupi Lige Evrope ostavlja nadu da bi "valjak" mogao i do proleća na međunarodnoj sceni, što je Paunoviću svakako dodatna prilika za dokazivanje u Humskoj", takođe pišu "Novosti".

RASKID SA MILINKOVIĆEM - OTVORENO PITANJE

Kako bi se Partizan rastao u tom slučaju sa Zoranom Milinkovićem?

"Tokom tmurnog perioda u domaćem takmičenju, aktuelni šef struke crno-belih je u nekoliko navrata napominjao da se nalazi "na raspolaganju" klubu, šta god to konkretno značilo. Imajući u vidu da se trener koji je crno-belima u maju prišio 26. šampionsku zvezdicu tokom leta obavezao na dvogodišnju vernost, jasno je da bi troškovi raskida saradnje na štetu kluba predstavljali jak udarac na klupsku kasu", iznosi list.

Naredne nedelje pokazaće da li je konačni dogovor moguć...

Komentari / 0

Ostavite komentar