Sud legende Johana Krojfa...!

Mučno je gledati ovu Holandiju! Proslavljeni napadač ne veruje u zemljake pred sutrašnji dan odluke u grupi A.

Fudbal 13.10.2015 | 15:20
Sud legende Johana Krojfa...!

Nije nam neka uteha, ali verujte da ima još onih koji se zgoržavaju nad sudbinom svoje reprezentacije. Jedan od takvih je legendarni Johan Krojf koji kaže da je mučno gledati Holanđane u pokušaju da se nekako domognu plasmana u baraž za Evropsko prvenstvo 2016.

Proslavljeni fudbaler podvlači da njegov nacionalni tim nema napadački kvalitet i da se zavarava da ima šanse za plasman u Francusku. Holandija treba sutra uveče da savlada Češku, ali i da se nada da Turska neće pobediti Island i tako zadržati poziciju broj tri (koja vodi u baraž) nakon poslednjeg kola.

Uprkos trijumfu u Astani protiv Kazhstana u subotu (1:2), Krojf je kritikovao ekipu Denija Blinda, trećeplasiranu na poslednjem Svetskom prvenstvu u Brazilu.

„Ne možemo da izgradimo igru protiv slabijih timova, ne možemo da napadnemo nikoga“, napisao je Krojf u svojoj kolumni za Telegraf.

„Jeren Zoet nije odbranio nijedan šut, ali je morao 20 puta da ispuca loptu u polje na utakmici. Holandija je totalno izgubila kontrolu protiv Kazahstana. Mučno je bilo gledati kako je Robin van Persi od kako je ušao u igru u 87. minutu samo jednom pipnuo loptu“, dodao je legendarni napadač.

Nekadašnja zvezda Ajaksa i Barselone napominje još jednu činjenicu.
„Komentari kako Holandija nema talentovane mlade fudbalere nemaju smisla. Jedino što je evidentno je da posle Svetskog prvenstva situacija nije dobro analizirana. Ljudi se nisu zapitali kako smo prošli u Brazilu i šta da radimo dalje. Bez plana su se vratili kući uljuljkani da ćemo biti bar treći, a sada se suočavamo sa posledicama tog propusta“, zaključio je Johan Krojf.

Na kraju spomenimo i da holandski mediji danas bruje o potencijalnom sukobu na treningu između Robina van Persija i Memfisa Depaja pred meč u Kazahstanu, koji je tokom popodneva selektor Blind demantovao. Ipak, jasno je da je pred sutrašnji dan odluke u Amsterdamu, situacija u taboru narandžastih vrlo loša.

Komentari / 0

Ostavite komentar