Put do prelijepih trepavica

Za većinu žena, nanošenje maskare je dobro ustanovljena rutina. Svaki dan se svodi na isto - najčešće blago otvorena usta prilikom nanošenja sa mnogo ujednačenih pokreta, i to je manje-više sve. Ali, da li ste se ikada zapitale da li to radite na pravi način?

Moda i ljepota 12.10.2015 | 12:00
Put do prelijepih trepavica

Nina Lejkand, koosnivač britanske kompanije "Eyeko" koja se najviše fokusira na proizvodnju maskara, kao i ajlajnera i senki za oči, u izjavi za magazin Allure, otkrila je kako da što bolje nanesemo maskaru i dobijemo maksimalne rezultate.

Ukoliko imate manje oči, trebalo bi da koristite maskaru koja ima manju četkicu, kako biste dohvatile svaku trepavicu.

„Cela poenta maskare jeste da dopre do korena vaših trepavica. Ako imate manje oči i dalje možete koristiti četkice za veći volumen koje su deblje i gušće - samo potražite kompanije koje proizvode verzije za one sa manjim očima“, savetuje Lejkajndova.

Ne treba pomerati četkicu napred-nazad! Ukoliko previše mrdate četkicu prilikom nanošenja, vaše trepavice bi mogle da se „razbaruše“.

Pravilni pokret kod nanošenja maskare jeste da četkicu prislonite uz koren trepavica, malo je promrdate (da bi se što bolje umetnula izmeću svake trepavice), i onda je ravnim pokretom povučete na gore.

Tim minimalnim mrdanjem četkice postižete da se trepavice raščešljaju.

Ako koristite uvijač za trepavice, zapamtite da one su osetljive i nežne, tako da ih uvijajte iz samo jednog poteza, bez ponavljanja, ali zadržite uvijač „dobrih 10 sekundi“.

Maskaru treba nanositi u više navrata. Lejkajnd predlaže da, ukoliko nađete vremena u toku dana, obojite svoje trepavice opet.

Time ćete postići veći volumen i izbeći grudvice. Dovoljno je sačekati oko 10 minuta da se prvi sloj dobro osuši, a zatim dodavati u istim vremenskim razmacima ostale slojeve.

RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar