Veliki peh za Bajern i Njemačku!

Mario Gece, strelac čuvenog gola koji je rešio poslednje finale Svetskog prventva, teško se povredio na utakmici Irska – Nemačka u Dablinu.

Fudbal 10.10.2015 | 17:20
Veliki peh za Bajern i Njemačku!

I poraz i teška povreda važnog igrača!

Ne samo nemačke reprezentacije, već i Bajerna.

Mario Gece doživeo je pucanje tetive aduktora tokom utakmice Republika Irska – Nemačka, koju su Irci dobili sinoć u Dablinu rezultatom 1:0 i tako odložili promociju zvaničnih prvaka sveta u učesnike predstojećeg EURO 2016 u Francuskoj.

Gece je iznet s terena na nosilima u 35. minutu, a posle pregleda u Minhenu ustanovljeno je da će odsustvovati s trena 10 do 12 nedelja, što znači možda i puna tri meseca. Dakle, jednog od najboljih igrača Bajerna, koji je bio starter u 11 od 12 navrata, nećemo videti na terenu do 2016. godine.

Gece je golom u nadoknadi vremena rešio poslednje finale Svetskog prvenstva u fudbalu, održanog u Brazilu u kojem je Nemačka pobedila Argentinu 1:0 i osvojila četvrtu titulu prvaka sveta.

Konkretno, as Bajerna koji je lako letos mogao da napusti Bavarsku, jer nije prošle sezone bio standardan kod trenera Pepa Gvardiole, doživeo je povredu posle oštrog starta Džejmsa Mekartija, a zamenio ga je Andre Širle.

Gece na operaciju i pauzu odlazi sa četiri pogotka ove sezone.

Komentari / 0

Ostavite komentar