Obama obučava opoziciju u Siriji

Američki ministar odbrane Ešton Karter izjavio je danas da će Sjedinjene Američke Države uskoro objaviti izmjene programa obuke pobunjenika u Siriji.

Svijet 09.10.2015 | 19:30
Obama obučava opoziciju u Siriji

Ranije je visoki zvaničnik Ministarstva odbrane za Njujork Tajms rekao kako američka administracija ukida program Pentagona vrijedan 500 miliona dolara za obuku i opremanje sirijskih pobunjenika.Ova odluka dolazi kao priznanje neuspjeha programa da obuči kopnene snage koje su sposobne da se bore protiv ISIS-a.

Govoreći pod uslovom da ostane anoniman, on je rekao da se završava program obuke umjerenih sirijskih pobunjenika u Jordanu, Kataru, Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Dodao je da će mnogo manji centar za obuku biti otvoren u Turskoj, gdje će mali broj instruktora, uglavnom lidere opozicionih grupa, obučavati u manevarima, kao što su kako da se ponašaju u vazdušnim napadima.

Očekuje se da će zvaničnici Ministarstva odbrane SAD do kraja dana zvanično objaviti kraj programa obuke.

NN

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ja

09.10.2015 17:36

Govna americka...

ODGOVORITE
Name

soko

09.10.2015 18:05

Okrece se kolo srece. Rusi velikom brzinom se vracaju na mjesto velesile a to jedino moze spasiti svijet. Ameri popusise u Ukrajini sad puse u Siriji. Pada moc. Putin bog.

ODGOVORITE
Name

spartak

09.10.2015 19:59

Bas su govna...sve ostalo je suvisno komentarisati..

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

09.10.2015 20:15

Ово је исувише провидно од стране Амера који ће покушати терористе ИД који буду успјели живи да побјегну из Сирије да окупе по Турској и по другим државама и затим терористе да обуче како могу они дами да се заштите од руског бомбардовања и напада сиријске армије!

ODGOVORITE