Bavarska prijeti da će sama zatvoriti granicu

Bavarska vlada namjerava danas donijeti mjere za zaustavljanje dotoka izbjeglica, pa makar time prekršila njemačke i evropske zakone, objavio je ugledni njemački nedjeljnik Spiegel.

Svijet 09.10.2015 | 08:09
Bavarska prijeti da će sama zatvoriti granicu

Na granicama će biti uspostavljene tranzitne zone, poput onih u vazdušnim lukama, kako bi se spriječio prolaz izbjeglicama. Granična kontrola je u nadležnosti njemačke savezne policije, ali je bavarska vlada spremna svoju policiju poslati na novouspostavljene tampon zone prema Austriji. Izbjeglice koje dolaze preko Bavarske - a te su u većini - autobusima će biti vraćene u susjedne zemlje, prenosi Spiegel Online.

Kao treću mjeru, bavarska vlada planira obezbjediti besplatne vozove kojima bi se izbjeglice iz Bavarske prebacivale u druge dijelove Njemačke.

Njemačka kancelarka Angela Merkel protivi se zatvaranju granice. Nagađa se da se svakako granica neće zatvoriti prije ponedjeljka, kako pogoršanje krize ne bi dalo vjetar u leđa ekstremno desnoj Slobodarskoj stranci (FPÖ) uoči lokalnih izbora u Beču u nedjelju.

U Bavarsku je od 1. septembra do 3. oktobra došlo 225.000 izbjeglica - rekao je bavarski premijer Horst Seehofer. On je i predsjednik bavarske Hrišćansko-socijalne unije (CSU), koalicijskog partnera Demohrišćanske stranke (CDU) Angele Merkel, prenosi Jutarnji.hr.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Serafim

09.10.2015 07:39

Sve je smisljeno i planski se bore protiv belog coveka Evropa se boji sa Arapima i islamizira gd e ce Jevreji da se osvete Hitleru za HOLOKOST, radjace se Nemci koji klanjaju, alacu i imaju crnu kozu a protiv toga se cela Nemacka na celu sa Hitlerom borila. I jos uvek se bori ali Jevreji pobedjuju.

ODGOVORITE
Name

evropa

09.10.2015 09:58

Njemačka je pala, teško da ima povratka, zajebala je SAD,!? Najveće džamije će niknuti u najvećim gradovima Njemačke!

ODGOVORITE