Danas oblačno, a za vikend obilne kiše

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana  može pasti i kiša. Više padavina se očekuju u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, u večernjim satima.

Bosna i Hercegovina 09.10.2015 | 07:49
Danas oblačno, a za vikend obilne kiše

Vjetar slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura vazduha biće između 5 i 11, na jugu zemlje od 10 do 15, a najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 13 i 18, na jugu od 18 do 22 stepena.

U Subotu se u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa obilnim padavinama. Očekivana količina padavina kretaće se između 30 i 60 litara po metru kvadratnom, u Hercegovini i do 100 litra po metru kvadratnom. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura između 6 i 11 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje od 11 do 15, a najviša dnevna temperatura vazduha između 10 i 17 stepeni.

U Nedjelju takođe oblačno vrijeme sa obilnim padavinama. Obilne padavine se očekuju u Hercegovini i jugozapadnim djelovima zemlje. Očekivana količina padavina kretaće se između 20 i 50 litara po metru kvadratnom. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura između 6 i 12, na jugu zemlje od 11 do 15, a najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 15, na jugu do 17.

BIOPROGNOZA: Biometeorološke prilike će biti nešto povoljnije u odnosu na protekle dane. Uz povećanu oblačnost, moguće su izraženije tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Savjetujemo Vam da ne pretjerujete sa aktivnostima. Opšta slika će biti lošija u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Izvor: NN

Komentari / 0

Ostavite komentar