Spektakularan debi Saleta Đorđevića!

PAO uništio Olimpijakos i izbacio ga iz Kupa Grčke! Posle tri četvrtine rovovske i izjednačene bitke, na krilima Jankovića i Pavlovića, Panatinikos nokautirao najvećeg rivala.

Košarka 09.10.2015 | 00:00
Spektakularan debi Saleta Đorđevića!

Biće ovo vruća sezona u grčkoj klupskoj košarci. Velike promene koje su letos zadesile Olimpijakos i Panatinaikos su izbalansirale stvari i izgleda da je PAO opet spreman da opet zavlada. U četvrtfinalu nacionalnog kupa, Panatinaikos je večeras u velikom derbiju savladao Olimpijakos 70:64 i ima otvoren put do prvog trofeja u sezoni.

Spektakularnom serijom 15:0 na početku četvrte četvrtine i granitnom odbranom, PAO je Olimpijakosu naneo udarac od kojeg tim iz Pireja nije uspeo da se oporavi do kraja meča. U prva tri kvartala je viđena rovovska i izjednačena borba. Na poluvremenu je bilo nerešeno. Na kraju treće četvrtine takođe nerešeno. Mirisalo je na egal završnicu, a onda je na početku poslednje deonice krenula „zelena oluja“ pod komandnom palicom srpskog selektora kojem je ovo bio debi u zvaničnim mečevima na klupi višestrukog prvaka Evrope i Grčke.

Junak pobede i furiozne serije je bio Vladimir Janković, momak srpskog porekla koji igra za reprezentaciju Grčke. Sin pokojnog Zvezdinog asa Slobodana Jankovića je preuzeo stvari u svoje ruke i zatrpao koš Olimpijakosa. Uragansku seriju Panatnikosa je zaključio Saša Pavlović sa dva vezana koša za 59:44. Uspeo je Olimpijakos da smanji zaostatak do kraja meča, ali šteta koju je PAO napravio je bila nenadoknadiva. Meč je igran bez prisustva navijača zbog ranijih incidenata na tribinama.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Amerikanac Felton sa 14 poena, ali je pravi junak Janković koji je na kraju završio sa 12 postignutih poena. Raduljica je ubacio četiri, Kuzmić tri, a Saša Pavlović osam poena. Na drugoj strani je najefikasniji bio Printezis sa 15 poena, dok je Nikola Milutinov ubacio dva poena. Razlog Olimpijakosovog poraza leži i u očajnoj partiji najboljeg igrača Vasilisa Spanulisa. Meč je završio samo sa dva poena uz očajan šut iz igre 1/8.

Komentari / 0

Ostavite komentar