Velika Srbija prešla preko Albanije!

Kolarov i Ljajić tuširali Elbasan! Golovima u zaostavom vremenu Orlovi izvojevali veliku pobedu - 2:0!

Fudbal 08.10.2015 | 23:15
Velika Srbija prešla preko Albanije!

E, sad pustite dron! Mnogo nerava su nam pokidali reprezentativci Srbije, testirali su naše strpljenje, ali su nam večeras servirali veliko veče. Velika Srbija je prošla kroz Albaniju i domaćinima pokvarila istorijsku žurku – 2:0. I to na kakav način.

Nevidljivi prst fudbalske sudbine hteo je da Albancima zarijemo nož u leđa u prvom minutu sudijske nadoknade. I da to uradi jedan od najvećih grešnika aktulene generacije - Aleksandar Kolarov. Raširili su krila Orlovi, utišali publiku u Elbasanu, a onda ih tuširali. Uradio je to Adem Ljajić.

Rezultatski ništa nismo dobili, ali smo se Albancima osvetili za dron i gnusnu provokaciju. Pokazali smo da smo u odnosu na njih više fudbalska klasa. Slatko da slađe ne može biti. Jednako lepo kao kada smo 1999.godine utišali Zagreb.

Najavljivao je danima pre meča selektor Albanije De Bjazi ofanzivu od prvog minuta, ali bila je to klasična „italijanska fora“ iskusnog stručnjaka koji je hteo na krivnoj nozi da uhvati Radovana Ćurčića. Albanija je po oprobanom recpetu čekala šansu da iz kontri razveseli stadion u Elbasanu. Imali smo povremeno problema sa agresivnim i motivisanim rivalom, ali je utisak da smo u tom periodu pokazali da smo viša klasa u odnosu na Albaniju.

Napadač Aleksandar Mitrović je dobio veliki broj duela sa Lorikom Canom, Orlovima darivao dubinu, ali opet nam je nedostajalo – to nešto. Kada je trebalo da prosto rešimo izgrađen napad – komplikovali smo i delovali sporo. Doktor komplikacija postao je Zoran Tošić, koji je nerezonskom reakcijom poništio gol Adema Ljajića. Malo je nedostajalo da povedemo i posle uigrane kombinacije kada je Tadić odlično ostavio loptu kapitenu Ivanoviću.

Nije bilo tragova straha i panike u redovima tima Radovana Ćurčića, ali jeste defanzivne neuigranosti. Zadavale su nam glavobolje dubinske lopte domaćina, koje su ostale neiskorišćene zahvaljujući (ne)kvalitetu Albanije.

Drugo poluvreme ništa epohalno nije donelo. Do 90.minuta. A onda smo Albanci čekajući kraj uleteli u klasičnu zamku. Ljajić je loptom ispod zemlje spojio sa golom Kolarova. Usledio je udarac levicom i- goooool! Sekvence Srbije kakvu želimo viđene su u tom bajkovitom finišu. Videli smo nadarenog, izvorno kvalitetnog Adema Ljajića koji je ugasio svetlo u Elbasanu. To je jedino važno. Zaboraviće se da smo ponovo pokazali neke loše decenijske navike, da nam je Stojković posle udarca Ciklešija sačuvao kožu.

Raduj se Srbijo!

ALBANIJA - SRBIJA 0:2 (0:0)
/Kolarov 90+1, Ljajić 90+3/

Stadion: Elbasan Arena

Sudija: Nikoli Ricoli

Albanija (4-1-4-1): Beriša - Hisaj, Cana, Džimšiti, Agoli - Baša - Ljilja, Memušaj, Džaka, Lenjani (od 46. Kaće) – Balaj (od 69. Cikaleši)

Srbija (4-2-3-1): Stojković - Tomović, Ivanović (od 65. Tošić), S. Mitrović, Kolarov - Milivojević, Matić (od 70. Fejsa) - Tošić, Ljajić, Tadić (od 55. Sulejmani) - A. Mitrović.

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Roki

08.10.2015 21:22

velka govna imate 4 boda i mislite daste neki igraci. Mars stoko cetnicka

ODGOVORITE
Name

doktor

09.10.2015 06:45

Za takve kao ti postoji pomoc,postoje ustanove zatvorenog tipa zvane psihijatrija.

Name

Bošnjak

09.10.2015 08:33

Glup komentar !!!

Name

ЗАБРИНУТ

09.10.2015 10:57

Роки, или што на српском значи нераст (рок-и, рок-и), чим се храниш па си тако задојен мржњом? Угушићеш се у властитим г.внима несоју. Бојим се да ти нема лека и да си безнадежан случај. И мислиш да нас вређаш кад нас четницима зовеш. Ем си безнадежан, ем си у заблуди. На известан начин ми те жао,јадо.

Name

АПСУРДНО

09.10.2015 11:10

Разлика између ових којима и нераст (роки) припада и нас Срба је у томе што ми њих не волимо, а они нас патолошки мрзе, иако би било логично да, у ствари, ми њих мрзимо због четрдесет прве. Волео бих да знам одговор на ово, али...

Name

pozdravila te stoka

09.10.2015 05:59

Jeste Srbija velika. Jedan Adem i Miralem izginuse pod srpskom zastavom, a petorica Srba iz Srpske i jedan iz Montenegra postali prvaci sveta na Novom Zelandu

ODGOVORITE
Name

Mikas

09.10.2015 06:33

Da ne bi Bosnjaka i Goranca (Asistencija za Kolarova) nista od Velike Srbije...

ODGOVORITE
Name

abc

09.10.2015 07:19

Mucis se da kucas tolika slova, a moze kratko i jasno - konvertiti

Name

re roki

09.10.2015 06:58

Propuštaš terapiju pa si nešto posebno rastrojen. Da nije bilo šiptarskih go..na u Beogradu i one fašističke odluke o oduzimanju bodova sve bi bilo drugačije. Popij g.... i smiri se.

ODGOVORITE
Name

mlada bosna

09.10.2015 09:03

Oduzeta ili ne oduzeta 3 boda isto bi bilo.Vama u Srbiji kao nama u BiH uvijek je neko drugi kriv,sudija,UEFA,FIFA nikada mi sami sebi nismo!Ovi igraci Srbije nisu bas zeljni igre kao predhodne genereacije isti problem postoji i u Hrvatskoj!!

ODGOVORITE
Name

fudbal

09.10.2015 09:32

Utakmica opisana kao da je boj na Kosovu polju.

ODGOVORITE
Name

Milojko Banja Luka

09.10.2015 11:18

ROki dođi da te ČETNIK rokne !

ODGOVORITE
Name

niks

09.10.2015 11:22

Baš smo mi čudan narod. Pobijedili smo u jednoj utakmici i sada su naši fudbaleri najbolji , najveći , najljepši , najjači , heroji ..... a sutra kada izgube (od bilo koga)oni su najgori , najcrnji , neznalice , umišljene zvijezde ,propali likovi..... Iz krajnosti u krajnost , sredine nema.

ODGOVORITE
Name

re niks

09.10.2015 12:55

Ne razumiješ, ovo je nešto više od utakmice.

Name

Nikad izvini

09.10.2015 11:24

Nepismeni roki četiri boda imaju zahvaljujuć vama jer vi niste bili došli u Beograd igrati fudbal. Znali su šiptari šta im je činiti a Vučić je nasjeo. Danas kada su šiptari odradili svoj posao jer da nisu šiptari bi imali minus 3 boda,a Srbija plus 3,što znači da bi se vodila borba za plasman na Euro,a možda bi već pre Srbija igrala bolje znajući da ima šanse za plasman.,. Sada kada su šiptari morali da izbace utakmicu da se igra u nekom selu zbog mogućnosti kontrole navijača a ustvari je cjela Albanija selo zato i bježe u Srbiju koja im ne valja,svi govore kako je prošlo sve uredu, naravno zaboravljaju kamenjanje autobusa ali eto Srbi se ne znaju složiti kao šipci pa pravac u UEFA i tražiti da se albanci izbace iz takmičenja još šta čak više Srbija će da im dozvoli da uđu i u UNESCO,UN itd.

ODGOVORITE
Name

Ponosan Pravoslavni Srbin

10.10.2015 15:05

Cestitam Junaci Pevaj Srbijo Tuguj Albanijo,Pozdrav Junacima Velike Srbije Jos Jednom Pevaj Srbijo Zemljo Junaka,

ODGOVORITE