Lavrov i Keri o krizi u Ukrajini i Siriji

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri razgovarali su telefonom o situaciji u Siriji i Ukrajini, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Svijet 08.10.2015 | 22:10
Lavrov i Keri o krizi u Ukrajini i Siriji

"U skladu sa instrukcijama predsjednika Rusije i SAD, datim nakon njihovog sastanka na marginama generalne skupštine UN, dvojica ministara nastavili su razgovore o rješavanju krize u Siriji", navelo je rusko Ministarstvo.

Ti razgovori uključuju načine da se spriječe incidenti u sirijskom vazdušnom prostoru, koordinaciju napora u borbi protiv Islamske države i pronalaženje političkog rješenja u Siriji u skladu sa mirovnom konferencijom iz Ženeve od 30. juna 2012, prenosi agencija Tas.

"Pored toga, razgovaralo se o implementaciji mirovnih sporazuma iz Minska usvojenih 12. februara, rezultatima samita lidera Normandijske četvorke (Rusija, Francuska, Nemačka i Ukrajina) održanog u Parizu 2. oktobra i drugim temama", dodaje ministarstvo.

Rusija je na poziv sirijskog predsednika Bašara el-Asada 30. septembra počela udare iz vazduha po objektima IS u Siriji i do sada ih je bilo više od stotinu. Pored toga, juče je iz voda Kaspijskog jezera sa brodova ispaljeno 26 krstarećih raketa.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar