Potresna ispovjest Havijera Maskerana...

Patim dok igram fudbal! "Recimo da se više ne slažem s fudbalerima koji kažu da uživaju na terenu. Lepo mi je na treningu, na utakmici nije", priznaje Argentinac.

Fudbal 14.10.2015 | 11:20
Potresna ispovjest Havijera Maskerana...

Zvezda Barselone Havijer Maskerano priznao je da ne uživa više u fudbalu već da pati.

Šta više, popularni Hefesito (mali šef), tvrdi da nije jedan od onih fudbalera koji uživaju na terenu, već da oseća sasvim suprotno. U intervjuu za fudbalski magazin Panenka, Argentinac kaže da su na svakoj utakmici za njega 90 minuta koje provede na terenu čista patnja jer stalno mora da pazi da ne pogreši i kiksira.
“Uživam samo na treningu, na utakmicama nikako. Recimo da se više ne slažem sa fudbalerima koji kažu da igraju fudbal što uživaju. Ne, ne idem na teren da bih uživao definitivno. Uživam dok učim, dok treniram, ali tokom tih 90 minuta koliko traje utakmica, nisam srećan”, ističe Maskerano.

Iskusni fudbaler otkriva i da je počeo da igra štopera u dresu Liverpula, i da sigurno ne bi došao u Barselonu da nije Argentinac koji može da igra defanzivno. Smeta mu da igra štopera, radije bi u vezni red, mada je svestan da mora da se pokaže na obe pozicije.
“Znao sam i sam da ako sam samo igrač za jednu poziciju, da nemam šanse da uspem. Moja pozicija je zadnji vezni, ali volim za sebe da kažem da sam prilagodljivi defanzivni vezista. Ali opet kada igram na sredini, shvatam to kao nagradu i to mi se već sviđa. Nije postojao drugi način. Shvatio sam da je to bio jedni put da ostanem u Barsi”, priznaje Maskerano.

Argentinac je u sjajnim odnosima sa novim trnerom Reala Rafaelom Benitezom, sa kojim je sarađivao u Liverpulu.
“Pričao sam sa Rafom prošle godine kada je trenirao Napoli, ali sada su se promenili odnosi. Cenim sve što je uradio za mene. Izvukao me je iz duboke rupe i vinuo u fudbalske visine. Kao da sam bio u rupi dubokoj 20 metara i da sam se izvukao gore... Od tada smo stalno u kontaktu. Veliki je trener i dobar čovek, od njega možete naučiti dosta”, tvrdi Maskerano.

Na pitanje šta nedostaje Argentini da sa Leom Mesijem, višestrukim najboljim fudbalerom sveta, napravi zapažene rezultate, Maskerano kaže da je problem što u timu ima 15-20 igrača sa različitim mišljenjima, navikama, drugačijim rolama u svojim klubovima, ali veruje da će kriza proći.

Na kraju, Maskerano je otkrio i da će se jednog dana vratiti tamo odakle je krenuo u svetski vrh, u River, ali...
“Neću se vratiti po svaku cenu. Ako nisam u mogućnosti da pružim Riveru ono što sam dao prethodnim klubovima, onda nemam šta da tražim tamo”, zaključio je Maskerano.

Komentari / 0

Ostavite komentar