Albanija - Srbija 0:2, tok meča

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u Elbasanu selekciju Albanije sa 2:0 (0:0) u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Region 08.10.2015 | 20:50
Albanija - Srbija 0:2, tok meča

Tok meča:

22:40 Srbija pobjednik meča.

22:35 - Novi gol Srbije. Trenutni rezultat 0:2

22:34 - GOOOOOL! Vodi Srbija!

Ponovo je Ljajić odugovlačio, ali je poslao dobar pas, Mitrović nije bio siguran da li se naazi u ofsajdu, pa je propustio loptu do Kolarova koji je odlično šutirao i utišao ceo stadion u Elbasanu.

22:24 (80') - Poslednjih 10 minutra

Do kraja utakmice u Elbasanu ostalo je još 10 minuta plus sudijska nadoknada vremena, rezultat je 0:0!

22:23 (80') - Dobar pokušaj Kolarova, tik pored stative

Očekivali su naši navijači mnogo u 80. minutu - na oko 30 metara se Kolarov nameštao da izvede slobodnjak, učinio je to vrlo dobro, gađao pored živog zida i lopta je otišla tik pored leve stative.

22:19 (76') - Velika šansa i sjajna odbrana Stojkovića

Najbolju šansu na utakmici imali su fudbaleri Albanije, koji su dodali gas kako se bliži kraj.

Rezervista Čikaleši je lako prošao pored Tomovića i Stefana Mitrovića, i iskosa sa leve strane snažno gađao u bliži ugao, ali je Stojković sjajno sačuvao svoju mrežu.

22:17 (73') - Povredio se i Matić

Peh za pehom u našoj reprezentaciji - i Nemanja Matić je morao van terena nakon što se sam povredio, a njegovo mesto zauzeo je Ljubomir Fejsa.

22:12 (69') - Druga izmena u Albaniji

Balaj je izašao a zamenio ga je Čikaleši u 69. minutu, što je druga izmena u domaćoj selekciji.

22:11 (67') - Žestok sudar

Tek što je kročio na teren, Duško Tošić se našao na meti i bio je u žestokom sudaru sa albanskim napadaček Balajem, ali su posle kraćeg zadržavanja na zemlji, obojica ustala i nastavila meč.

22:10 (66') - Talasi na tribinama

Na terenu je opet nešto mirniji period igre, pa su albanski navijači odlučili da se zabave pravljenjem "meksičkih talasa" na tribinama.

22:08 (65') - Bane Ivanović morao van igre

Zbog povrede Branislav Ivanović je morao da završi utakmicu, a umesto njega je ušao Duško Tošić u 65. minutu. Kapitensku traku je preuzeo Aleksandar Kolarov.

22:03 (60') - Lopta nam se "šeta" kroz peterac

Tačno na isteku sat vremena igre Albanci si imali najbolje šanse - Agoli je sa levog krila centrirao i niko u petercu nije intervenisao, pa je sa druge strane loptu ubacio Džaka, ali nije bilo promene rezultata - 0:0.

21:58 (54') - Prva izmena u našim redovima, zvižduci za Sulejmanija

Selektor Srbije Radovan Ćurčić je prvu izmenu napravio u 54. minutu i umesto Tadića na teren poslao Miralema Sulejmanija, koji je upisao 17. nastup za nacionalni tim.

Rezultat je i dalje 0:0.

21:57 (53') - Albanci zapretili iz prekida

Kao da se Albanija polako oslobađa našeg pritiska, pa se domaćin i drugi put našao u šansi za kratko vreme - posle prekida sa desne strane lopta je došla na drugu stativu do Cane koji je šutirao pored gola.21:54 (51') - Sigurna odbrana Stojkovića

Albanci su u 51. minutu imali prodor po levoj strani odakle je Lenjani šutirao oštro po zemlji pored Tomovića, ali je Stojković bio na pravom mestu da uhvati loptu.

21:51 (47') - Vrlo dobar pokušaj Milivojevića

U 47. minutu dobar napad naših - Milivojević je pronašao Ljajića koji je usporio akciju, ali se lopta odbila do veziste Olimpijakosa koji je snažno šutirao iz prve sa distance malo iznad prečke.

21:51 (46') - Promena u Albaniji

Selektor Albanije De Bjazi odlučio se da u pauzi napravi prvu izmenu i umesto Ljilje uveo je Kačea.

21:49 (46') - Počelo je drugo poluvreme

Poluvreme - Sudija Nedić: Opravdano poništen gol

"Tošić je sprečio golmana, uticao na igru i opravdano poništen pogodak", rekao je naš sudijski stručnjak Nedić gostujući u studiju RTS, koji je pohvalio suđenje Nikole Ricolija.

Poluvreme (45') - Pantelić: Srbija je mogla da postigne dva ili tri gola

"Bili smo dominantni, samo da malo brže ide lopta. Da se ne zavlačimo po strani, možemo mnogo problema da im naparvimo. Već je trebalo da bude 0:2 ili 0:3 za nas. Albanci nisu imali nijednu šansu, udarac glavom je bio skroz bezopasan.

Naši prodori preko Tadića mogli su da rezultiraju pogocima, žao mi je što nema gola, jer bi to doneli mir našoj reprezentaciji. Bili bismo još opasniji po Albance, možemo da im nanesemo težak poraz", rekao je Marko Pantelić, bivši napadač nacionalnog tima, gostujući u studiju RTS

21:32 (45') - Poluvreme

Posle prvih 45 minuta rezultat na semaforu je 0:0. Srbija je uspela da postigne gol u 37. minutu, ali je opravdano poništen zbog faula Tošića nad golmanom Berišom.

21:30 (43') - Lila iznet sa terena

Fudbaler Albanije Lila je iznet sa terena na nosilima u 44. minutu. Prema njegovoj gestikulaciji izgleda da je povreda nešto ozbiljnija. Selektor domaćeg tima je već poslao dvojicu igrača na zagrevanje.

21:28 (41') - Na Mitoroviću najveća pažnja

Defanzivci Albanije najviše pažnje posvećuju Aleksandru Mitroviću, pa je tako srpski napadač u većini situacija "udvojen". 

21:26 (39') - Milojević mora da se pazi

Opet je Milivojević napravio faul i verovatno bi dobio žuti karton da nije "požuteo" već u trećem minutu. Ricoli ga je umesto toga pozvao i objasnio mu da se smiri i da će sledeći sličan faul značiti raniji put u svlačionicu.

21:23 (36') - Poništen gol Srbije i prvo koškanje!

Kako je malo nedostajalo da Srbija povede u Albaniji, mreža se zatresla, ali je sudija Ricoli poništio pogodak našim igračima u 36. minutu!

Ljajić je dodao Tadiću koji je izdržao duel sa Canom, ušao u kazneni prostor i pronašao Ljajića a on je prosledio loptu u mrežu! Međutim, u tim trenucima je Zoran Tošić nesmotreno naleteo na golmana Berišu, sprečio ga da interveniš i napravio faul, zbog čega je gol poništen.



Samim tim došlo je i do prvih varnica na terenu, u centru pažnje bio je Aleksandar Mitrović, ali se sve završilo samo na koškanju.

21:20 (35') - Mirnija atmosfera na tribinama

Kako se bliži kraj prvog poluvremena, tako je i atmosfera na tribinama sve mirnija - nema više onako glasno podršku albanskim fudbalerima, čemu su doprineli i naši igrači.

21:19 (34') - Šut preko Stojkovićevog gola

Čekali su Albanci kontru i dočekali su je posle naše greške u 34. minutu, lopta se odbila do Ljilje, a on je sa distance šutirao visoko preko gola.

Ništa značajnije nije se dogodilo u prvih pola sata na stadionu u Elbasanu, naši fudbaleri deluju bolje na terenu, tehnički i taktički potkovaniji, ali se Albanci odlično brane i čekaju svoju šansu.

UEFA je zabranila velike zastave, oduzimala kosovska obeležja, ali su albanski navijali uspeli da razviju svoju nešto veću zastavu.



Ni posle prvih 25 minutan nije bilo promene rezultata.

21:08 (23') - Šut Ivanovića preko prečke

Zapretili su naši fudbaleri sredinom prvog poluvremena kada je Ljajić šutirao sa distance i izborio se za korner.

Usledila je dobra akcija "orlova" i snažan udarac kapitena Ivanovića iz kaznenog prostora ali preko prečke u 23. minutu! Ostaje 0:0.

21:04 (18') - Mirniji period igre

Bliži se sredina prvog poluvremena, igra se uglavnom na sredini terena, bez opasnosti po golmane Stojkovića i Berišu

21:00 (12') - Atmosfera među albanskim navijačima

Ne prestaje pesma među albanskim navijačima koji sve vreme pružaju podršku svojim igračima na terenu.

20:55 (9') - Prva odbrana Stojkovića

Rastrčali su se igrači Albanije od petog minuta i u devetom je Lila posle centaršuta sa leve strane šutirao glavom, ali je Stojković bio na pravom mestu da sigurno uhvati loptu.

Vrlo je bitno za golmana da mu prva odbrana bude sigurna i da uhvati "živu" loptu.

20:52 (7') - Ljajić u živi zid

Dugo je lopta bila na polovini Albanije, a pokušaj iz slobodnjaka imao je Adem Ljajić, ali je sa oko 20 metara tukao u živi zid.

20:51 (5') - Zvižduci ne prestaju

Prošlo je uvodnih pet minuta bez šansi na obe strane, a svaki put kad je lopta u posedu naših fudbalera, čuju se izuzetno glasni zvižduci sa tribina u Elbasanu.

20:50 (3') - Milivojević prvi požuteo

Već u trećem minutu je sudija Nikola Ricoli pokazao prvi žuti karton, našem vezisti Luki Milivojeviću, zbog nešto oštrijeg faula sa leđa nad Lenjanijem.

20:46 (1') - Počela je utakmica, a sa centra su prvi krenuli naši fudbaleri.

U prvom meču Srbije i Albanije u Beogradu se najmanje pričalo o fudbalu, a mnogo više o dronu, ulasku navijača, prekidu i kasnijim blago rečeno spornim odlukama Arbitražnog suda u Lozani. Takmičarski gledano, ova utakmica nema nikakav značaj za našu selekciju, a mnogo veći za domaći tim koji bi trijumfom bio veoma blizu plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Ipak, iako rezultatski ne može da pomogne, izabranici Radovana Ćurčića žele na stadionu u Elbasanu da pokažu da su bolji i kvalitetniji i da se revanširaju za sva dešavanja iz srpske prestonice.

Poznati su sastavi timova:

Srbija: Stojković, Tomović, Ivanović, S. Mitrović, Kolarov - Matić, Milivojević - Tošić, Ljajić, Tadić - A. Mitrović

Albanija: Beriša, Hisaj, Cana, Džimišti, Agoli - Memiša, Baša, Džaka - Lenjani, Lila, Balaj

Izvor: Večernje NOVOSTI / Blic

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Srbin

08.10.2015 19:01

Srecno i pokazite im kako se igra fudbal...

ODGOVORITE
Name

Joši

08.10.2015 19:27

Hoćemo li godinu dana zvakati tu priču o dronu ?

ODGOVORITE
Name

Slovenac

08.10.2015 19:50

SRBI su profesionalci za te pingvine

ODGOVORITE
Name

spaftak

08.10.2015 20:36

Tooooooooooooppppp...brateeeeeee

ODGOVORITE
Name

spartak

08.10.2015 20:40

Tooooooooo..bracooooolo....brzo im zabismooooooo.....to bracolllll

ODGOVORITE
Name

fudbal

08.10.2015 20:42

Bošnjak donio pobjedu Srbiji protiv Albanije. Srbija zasluženo pobijedila

ODGOVORITE
Name

Bosanac

08.10.2015 20:44

Bravo Srbijo! Pozdrav iz Bosne

ODGOVORITE
Name

Srbenda

08.10.2015 20:44

Čestitke za pobjedu nad šiptarima... Na žalost kasno ste se probudili. Neće vas biti na prvenstvu Evrope. Crnogorac Karadžić je grobar srpskog fudbala.

ODGOVORITE
Name

bosanac

08.10.2015 20:45

Adem Ljajić...asistencija...gol...trebali što reći...ili pametnom dosta...glupom je lakše u guz..u...nego u glavu...ne pjeva himnu...ali srcom igra za Srbiju...

ODGOVORITE
Name

zuzu

08.10.2015 20:45

Orao pao.to braco Srbi svaka cast, a jest Srbija ovu godinu sretna gde god su otisli pobedili su u svakom sportu i Bog je na srpskoj strani.

ODGOVORITE
Name

sandžak trans

08.10.2015 20:45

Ljajić naučio himnu, namjestio prvi i postigao drugi. Het trik!

ODGOVORITE
Name

TAKO JE

08.10.2015 20:47

TAKO JE BRACO SRBI SAMO NAPRED

ODGOVORITE
Name

mesi

08.10.2015 20:47

Bravo S R B I J O!!!!!!!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Miki

08.10.2015 20:48

Ostavite gluposti po strani .Ovdje se igra utakmica i Srbija je bolja i bit će jos golova .Neka pobedi bolji .

ODGOVORITE
Name

Srbin

08.10.2015 20:59

Toooooooooo Srbijoooooooooooooo.... Srbija do Tokiaaaaaaaaa...

ODGOVORITE