Okupili se Srbi u Beču za meč Albanija - Srbija!

Da pokažemo koliko nas ima, ovo je Srbija! Povodom utakmice fudbalskih reprezentacija Albanije i Srbije u Elbasanu Srbi u Beču organizuju okupljanje u centru grada i gledanje susreta (20.45).

Fudbal 08.10.2015 | 20:15
Okupili se Srbi u Beču za meč Albanija - Srbija!

Na bečkom trgu Praterštern više desetina, pretežno mladih Srba, i njihovih prijatelja okupilo posle podne uzvikujući parole poput „Srbija, Srbija“, „Kosovo je srce Srbije“, kao i noseći srpske zastave.

Oni će potom krenuti ka trgu Kolumbusplac u 10.bečkom okrugu, gde će im se pridružiti druga grupa navijača kako bi zajedno gledali utakmicu u jednom bečkom kafiću.

Nemanja Jovičić, rođeni Bečlija, rodom iz Republike Srpske, organizovao je okupljanje u Beču, zato što je želeo da pokaže da Srba ima mnogo u glavnom gradu Austrije, ali i da protestuje protiv sramne odluke UEFA.

"„Okupio sam Srbe u Beču da bi protestovali protiv sramne odluke UEFA, koja nam je oduzela šest bodova zbog incidenta izazvanog od strane Albanaca na beogradskom stadionu“", rekao je on za Tanjug.

Jovičić dodaje da je cilj da se okupi što veći broj Srba, kako bi pokazali da „nas ima i da smo autoritet u ovom gradu“.

"„Iako prema zvaničnim statistikama ima 250.000 Srba u Beču, nigde ih ne možete videti u svakodevnom žvotu. Zato smo ovo organizovali. Došlo je vreme da dokažemo ko smo i šta smo. Ima nas, tu smo, ovo je Beč, ovo je Srbija“", rekao je on.

Pored srpskih zastava Srbi su nosili i zastave Republike Srpske, Grčke, Rusije, kao i samoproglašene Donjecke republike.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

drzavakoja

08.10.2015 18:43

Nemanja Jovičić, rođeni Bečlija, rodom iz Republike Srpske... hahaha. Ima nas, tu smo, ovo je Beč, ovo je Srbija“. hahaha. zbunjen sam, jel Bec u Srbiji, ili je u Republici Srpskoj, jel' on Srbin, Austrijanac... roditelji iz Bosne, pa Bosanci.

ODGOVORITE
Name

Grobari Milixi

08.10.2015 20:32

Moras biti zbunjen kad si retardiran,govedo nepismeno.

ODGOVORITE