EP: Pakleni tandem Jović-Šaponjić razbio Estoniju!

Mladi napadači ponovo impresionirali. Deluju nezaustavljivo kada su zajedno na terenu.

Fudbal 08.10.2015 | 19:00
EP: Pakleni tandem Jović-Šaponjić razbio Estoniju!

Omladinci ponovo melju!

Selekcija Srbije u ovom uzrastu savladala je Estoniju 5:0 na njihovom terenu, u okviru kvalifikacionog turnira za plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine, pa su tako "ponovili" rezultat koji je u sredu napravila nekoliko godina starija selekcija.

Najveći utisak sa meča definitivno je tandem napadača koje ima selektor Branislav Nikolić – Ivan Šaponjić i Luka Jović.

Od ranije je poznato da su njih dvojica, iako drugačijih klupskih boja, veliki prijatelji, a u današnjem meču su još jednom potvrdili da su budućnost našeg fudbala.

Luka Jović je upisao het-trik, dok su Ivan Šaponjić i Nemanja Glavčić upisali po jedan pogodak.

Luka Jović se u 30. minutu našao u kontranapadu, prevario dvojicu igrača driblingom, a onda i pogodio uz odbitak za 1:0. Na 2:0 povisio je Glavčić. Luka Jović mu je odlično našao poziciju za šut, a ovaj je prelepim udarcem povećao prednost reprezentacije Srbije.

Do poluvremena je bilo 3:0, kada se Ivan Šaponjić iznenada našao sam pred golmanom Estonije i rutinski relaizovao jednu od brojnih kontri.

Još uvek nije jasno ko je postigao 4. pogodak za Srbiju, pošto je Luka Jović pokušao glavom, jedan igrač Estonije pokušao da je izbaci, ali je za svaki slučaj i Ivan Šaponjić zakucao u mrežu. Sudeći po reakciji igrača Estonije, oni su se već posle pokušaja Jovića pomirili da su primili po gol, a sigurni smo da se Šaponjić i Jović neće svađati čiji je pogodak.

Za kraj, Luka Jović je postigao gol i sa penala i tako krunisao sjajnu partiju za reprezentaciju.

Narednu utakmicu odigraće u subotu (12.30) protiv Jermenije, koja je izgubila od Češke (4:0), što će biti šansa za prolazak dalje.

Komentari / 0

Ostavite komentar