Partizan "lomi" Kevina Džonsa!

Crno-beli dugo pregovaraju sa snažnim američkim krilnim centrom, ali potpis je još neizvestan.

Košarka 09.10.2015 | 10:20
Partizan "lomi" Kevina Džonsa!

Ekipi Partizana (skor u ABA ligi 1-2) potrebna su pojačanja na nekoliko pozicija, prvenstveno pod košem, gde su slabosti najočiglednije manifestovane gubitkom skakačke bitke protiv Metalca i posebno protiv Mega Leksa.

Trener Petar Božić prinuđen je da 33-godišnjeg Čedomira Vitkovca drži na terenu do granice iznemoglosti (31 minut po utakmici), da na "četvorku" povremeno "diže" Andreju Milutinovića, dok na "petici" od trija koji čine Božo Đumić, rekonvalescent Kosta Perović i neiskusni Miloš Koprivica (zajednički prosek u prva tri kola im je 14,3 poena i šest skokova) dobija ono što bi u idealnim uslovima dao jedan kvalitetan centar.

Na takvu unutrašnju liniju lepo bi "legao" 26-godišnji Amerikanac Kevin Džons, koji je po visini (na različitim sajtovima varira od 203 do 206 cm) krilni centar, ali tu poziciju igra na staromodan način. Preciznije, daleko bolje se snalazi u reketu, nego spolja.

Džons ume da pogodi sa četiri do šest metara, ali podatak da je prošle sezone u francuskom Šoleu šutnuo samo pet trojki na 13 utakmica jasno pokazuje da nije igrač koji donosi širinu u napadu, već snagu, čvrstinu i skok.

Prvi kontakt sa diplomcem univerziteta Zapadna Virdžinija uspostavljen je još pre mesec dana, nakon što je Petar Božić preuzeo ekipu od Duška Vujoševića, ali Džons je do sada odbio nekoliko ponuda zbog raskoraka između onog što mu je nuđeno i onog koliko on smatra da vredi.

Međutim, Partizan je svojom upornošću uspeo da ga "omekša".

MONDO saznaje da je Džons pristao na kompromis u finansijskom delu, ali pre nego što da konačan pristanak i počne sa pakovanjem kofera za dugu evropsku zimu, traži garancije da će Partizan dovesti još neko pojačanje, tako da teret "spasavanja" sezone ne padne samo na njegova ramena.

Kevin Džons je u sezoni 2012/13 zabeležio 30 nastupa za Klivlend Kavalirse (3,0 poena i 2,4 skoka za 10 minuta po utakmici), paralelno nastupajući za njihovu NBDL filijalu Kanton Čardž.

Ove godine (Milvoki), kao i prethodne dve (Indijana 2014, Klivlend 2013), igrao je Letnju NBA ligu, ali nijednom nije dočekao početak sezone sa ugovorom u džepu.

Nakon što je prošle jeseni prošao trening kamp Nju Orleans Pelikansa, pa dobio otkaz nekoliko dana pre prve zvanične utakmice, čekao je gotovo četiri meseca pre nego što je rešio da se prvi put oproba u Evropi.

Stručni štab i navijači Partizana mogu samo da se nadaju da ovog puta neće biti tako principijelan (ili tvrdoglav)...

Komentari / 0

Ostavite komentar