Svi putevi vode u Skadarliju

Čuvena boemska četvrt zaslužna za izbor Beograda kao top destinacije za provod po sajtu "Trivago". Turisti zadovoljni cenama kao i raznovrsnom ponudom

Putovanja 08.10.2015 | 15:00
Svi putevi vode u Skadarliju

RAZBIJENA čaša o kaldrmu, šljivovica uz "karađorđevu šniclu" i pesma tamburaša u dupke punoj Skadarliji i sinoć su još jednom Beogradu potvrdili epitet najbolje destinacije za provod sa malo para, koju su izglasali posetioci turističkog sajta "Trivago". Vikend još nije ni na pomolu, a u najpoznatijoj boemskoj ulici naše prestonice već od 18 časova svakog radnog dana traži se stolica više, tvrde ugostitelji.



Nemci, Englezi, Turci, Rusi, Grci, nacionalnosti različite, ali zahtevi gotovo usaglašeni - dobar provod za malu svotu novca. Iako su klubovi i splavovi glavna destinacija za mlađu populaciju, proverena Skadarlija prva je lokacija na kojoj se lome štikle stranim turistkinjama.

- Ovde smo već sedmu godinu zaredom i fantastično se provodimo svaki put - priča bračni par iz Poljske, dok uživa u teletini ispod sača starog skadarlijskog restorana. - Nije skupo ništa, naprotiv. Hrana je ukusna, rakija odlična, domaćini ljubazni. U Srbiju idemo na sigurno jer znamo šta nas čeka.

Dok žice tamburaša okidaju uz starogradske pesme i specijalitete naše domaće kuhinje nazdravlja i mlado i staro. Zadovoljni domaćini ljubazno se osmehuju stranim gostima, a oni lome jezik naručujući "čevepčiče" i druga tradicionalna srpska jela ispod cene, bar za visoke standarde turista.

- Sad ćemo da probamo "karadžordže sniclu", svi je hvale. Naravno uz nju ide rakija, dok nam grlo ne zapali. Krenemo sa jelom, pa osvanemo uz muziku i prazne čaše. I cene su normalne. Nije to skupo, koliko je dobar provod i ova muzika - priča Dimitris Fanis, koji je sa trojicom najboljih prijatelja došao iz Atine na sedmodnevni provod u Beograd.

Niz sokak, od kafane do kafane, isti prizor do ranih jutarnjih časova, kada će na kratak predah otići i ugostitelji i muzičari i turisti do naredne zdravice.

JELOVNICI NA SVIM JEZICIMA

LjUBAZNE hostese dočekaće goste ispred svakog restorana sa jelovnicima na srpskom, ali i engleskom, turskom, francuskom i ruskom jeziku.

- Sve su nam skoro strani gosti, najviše Turci i Rusi. Mlađi ponekad pitaju za cenu, a stariji prvo za muziku. Za mesto se neretko čeka i u redu ispred kafane. I zahtevi su isti, "karađorđeva", ćevapi, rakija i domaće pivo - priča Kristina ispred restorana "Zlatni bokal".

Novosti

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Miki

08.10.2015 13:02

E baš tako

ODGOVORITE
Name

НИСАМ БОЕМ

08.10.2015 14:01

Када се (естрадни) уметници налижу, они су боеми, а остали?Остали су пијандуре.

ODGOVORITE