Zvanično: Neopoziva ostavka Ljubiše Tumbakovića!

Partizan nema nijednog čoveka iz struke u upravi! Posle osam i po meseci legendarni trener crno-belih napustio potpredsedničku funkciju!

Fudbal 08.10.2015 | 22:40
Zvanično: Neopoziva ostavka Ljubiše Tumbakovića!

Pričalo se o tome mesecima. Očekivalo se danima. Sad je i zvanično. Ljubiša Tumbaković je podneo ostavku na funkciju potpredsednika Partizana.

Najtrofejniji trener u istoriji crno-belih drugi mandat u ulozi funkcionera (od maja 2012. do aprila 2014. bio sportski direktor) okončao je kovertiranom ostavkom koja je stigla u Humsku 1, a kako je u njenom obrazloženju napisao da je neopoziva, rukovodstvo kluba o njoj nije ni raspravljalo, već ju je samo usvojilo.

Ovakav potez Ljubiše Tumbakovića je logičan, ako se ima u vidu da se mesecima nije pojavljivao na stadionu, niti učestvovao u radu Partizana i donošenju odluka koje bi po opisu funkcije (potpredsednik za sportska pitanja) trebalo da budu njegovo zaduženje.

Razmimoilaženje u mišljenjima Tumbakovića i ostatka rukovodstva počelo je još u prvim danima mandata nove uprave, kad se predsednik Zoran Popović (na Tumbin predlog i podržan na decembarskoj Skupštini) stopirao smenu tadašnjeg trenera Marka Nikolića i već dogovorenu promociju Ivana Tomića. Udaljavanje potpredsednika od ostalih članova Upravnog odbora nastaljeno je u slučajevima transfera Petra Škuletića i dolaska Zorana Milinkovića (oba puta bio protiv), posle čega se do te mere distancirao od Partizana da ga Milorad Vučelić i Miloš Vazura nisu ni konsultovali prilikom poteza povučenih u letnjem prelaznom roku.

Pre dve sedmice je Ljubiša Tumbaković prvi put jasno progovorio o razlikama u njegovim i stavovima ljudi koji sad vode Partizan, a činjenica da se nije pojavio na proslavi 70 godina postojanja kluba predstavljala je jasan signal da je taj jaz nepremostiv.

Ostavka je samo logičan čin, ali posle nje je i definitivno jasno da crno-beli u aktuelnom sazivu Upravnog odbora nemaju nijednog čoveka iz struke, već samo privrednike, bivše političare, pravnike, bankare, dramske i muzičke umetnike...

Možda zbog toga zaostaju 12 bodova za Crvenom zvezdom.

Komentari / 0

Ostavite komentar