U Humskoj priznali: Nemamo tim za tri fronta...

...ali za to nije kriv Kiza! Iz izjava potpredsednika crno-belih Vojislava Nedića može se zaključiti da je uprava kluba odgovora za bodovni zaostatak u Superligi.

Fudbal 08.10.2015 | 21:30
U Humskoj priznali: Nemamo tim za tri fronta...

Partizan je na kolenima, a u Humskoj 1 niko zbog toga ni prstom ne mrda! Posrtanja crno-belih u Superligi, gde su na 12 utakmica uspeli da obore neslavni rekord i zabeleže najgori start sezone u poslednje tri decenije, ni za jotu ne dotiču čelnike kluba koji su, usled ogromnog bodovnog zaostatka za Crvenom zvezdom (12), maltene podigli belu zastavu u znak predaje.

Naravno, niko u taboru aktuelnog šampiona to neće decidno da kaže, ali potpredsednik Vojislav Nedić je na neki način poručio Grobarima da se ne nadaju trofejnoj sezoni, jer ekipa napravljena po idejama Uprave čiji je on deo i koja se nije baš pretrgla sa kvalitetnim pojačanjjima, jednostavno ne može da igra dobro u kontinuitetu.
„Svesni smo da ovaj tim nema kapacitet za borbu na tri fronta i nije nam prijatno zbog neuspeha, ali ne paničimo, jer u ovom sistemu takmičenja za tako nešto nema razloga“, priča Nedić za Sport, pokušavajući da se uhvati za slamku u vidu deljenja bodova na pola po završetku 30. kola. „Nemamo dovoljno jak kadar za dva ili tri jaka takmičenja. Potrebna su dva prva tima za mečeve na svaka tri dana, što je trenutno problem. Ima i do motivacije, jer igrači bolje ulaze u evropske duele, što je i razumljivo“.

Ko hoće da čita između redova ovoga puta to i ne mora, jer je jedan od najuticajnijih ljudi u aktuelnom sazivu Upravnog odbora poručio da Partizan „ne može uvek da bude šampion“, iako će u drugom delu sezone pokušati da pobedom nad večitom rivalom smanji zaostatak.
„Ne odričemo se borbe za titulu, ali smo isto tako svesni da ne možemo uvek da budemo šampioni. Da ne bude zabune, ne mirimo se sa trenutnom situacijom, tražimo najbolje i najbrže rešenje, gledaćemo da se pojačamo tokom zime, a očekujemo i da Crvena zvezda negde kiksne. Uveren sam da ćemo na proleće da je savladamo na našem stadionu i ravnopravno konkurišemo za trofeje“.

Situacija na crno-beloj strani Topčiderskog brda dovedena je do apsurda, jer trener koji je pobedio samo u šest od 12 prvenstvenih utakmica ne samo da ne pomišlja na moralni čin u vidu ostavke, a rukovodioci ne planiraju da ga smene. Iz prostog razloga što im nije uspeo nijedan pokušaj da Zoranu Milinkoviću angažuju zamenu.
„Milinković uživa naše poverenje i poštovanje. Imajući u vidu da smo promašili dva jedanaesterca na poslednjoj utakmici, da nije ispoštovana hijerarhija izvođača, jasno je da ne možemo da krivimo trenera i igrače za poraz, jer je to sport. Imali smo sreće u Nemačkoj, ovoga puta nije bila naš saveznik“.

Neobjašnjivo deluje i činjenica da je posle samo dva kola u Grupi L Lige Evrope Partizan lider, a da u Srbiji „ne može da se sastavi“. Možda su baš zato crno-beli sve karte bacili na takmičenje na međunarodnoj sceni, gde će posle trijumfa nad AZ Alkmarom i Augzburgom 22. oktobra u Beogradu dočekati Atletik Bilbao.
„Želimo da nastavimo uspešan niz i usput prevazićemo problem u prvenstvu. Navijači nemaju zbog čega da brinu, biće Partizan pravi kad bude najteže“, zaključio je Vojislav Nedić, u razgovoru za Sport.

Komentari / 0

Ostavite komentar