Ključevi za deset socijalnih stanova

U gradskom naselju Novo Brčko danas su uručeni ključevi za deset korisnika stanova izgrađenih po Programu socijalnog stanovanja udruženim sredstvima EU, austrijskog „Hilfswerka", ministarstava za ljudska prava, raseljena lica i izbjeglice BiH i lokalne Vlade.

Bosna i Hercegovina 07.10.2015 | 19:00
Ključevi za deset socijalnih stanova

S gotovo simboličnom mjesečnom kirijom od jedne marke po metru kvadratnom i uz troškove režije i održavanja stana a bez vremenskog ograničenja, stanove su dobili socijalni slučajevi koji su zadovoljili kriterijume, mladi bračni parovi i kadrovi neophodni gradu i privredi. Među njima je i djevojka bez oba roditelja, radnica u pekari, Nedeljka Pištalović.

„Ja sam Brčanka koja je veći dio života provela u Domu za nezbrinutu djecu u Zenici. Sama sam, a ova garsonjera je veliki trenutak u mom životu i podstrek da svojim radom, kao i uvijek, uredno plaćam obaveze i razmišljam o ljepšoj budućnosti. Vjerujem da će ovakvih objekata biti još u Brčkom jer je i to dobar način da se zaustavi odlazak mladih u svijet", kaže Pištalovićeva.

Deset stanova spremnih za useljenje koštalo je ukupno 360.000 maraka na placu koji je, uz ostalu infrastrukturu bez naknade obezbijedila Vlada, a Brčko je jedan od šest gradova u BiH u kojima se realizuje ovaj integralni model održivog sistema socijalnog stanovanja.

(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar