Putin po džihadiste poslao specijalce?

Ruski predsednik Vladimir Putin poslao je u Siriju pripadnike elitne vojne jedinice Specnaz, koja je pod kontrolom vojne obaveštajne službe, da pronađu i eliminišu džihadiste Islamske države, piše britanski "Miror".

Svijet 07.10.2015 | 14:00
Putin po džihadiste poslao specijalce?

Specijalne jedinice imaju zadatak da nemilosrdno love i ubijaju borce Islamske države i očekuje se da će imati ulogu u iskorenjavanju terorističkih uporišta koji su meta ruskih bombardera, prenosi Tanjug.

"Oni su izuzetno agresivni i najbolje obučeni. Oni su tamo da raščiste posle vazdušnih udara, pozovu vazdušne udare, sprovode izuzetno tajne misije protiv pobunjenika i na kraju ih zbrišu", rekao je neimenovani vojni izvor.

Potez Moskve dolazi pošto se pojavila vest da Putin planira da uputi 150.000 vojnika u Siriju da zbriše ID "jednom za svagda".

"Oni neće biti podređeni nikome, kao Britanci ili američke specijalne snaga. Oni su tamo iz jednog razloga, da zbrišu bilo koga ko ugrožava (sirijskog predsednika) Asada. Bilo kojim sredstvima. I čineći to, oni će konsolidovati poziciju Rusije na Sredozemlju i Bliskom istoku", naveo je isti izvor za britanske medije.

Arapski mediji pišu da je Putin naredio snagama Specnaz u Siriji da što pre krenu u potragu za visokorangiranim komandantima ID, a među njima za kalifom Abu Bakr el Bagdadijem, za kojeg se pretpostavlja da se skriva u gradu Raki.

Kako se navodi, Putin je tražio da mu ih dovedu "žive ili mrtve".

Ukoliko budu dovedeni živi – sudiće im se pred ruskim sudovima, a ukoliko oni, posebno El Bagdadi, poginu u akciji, Putin traži telo kao dokaz, da se ne bi dogodio slučaj kao sa Bin Ladenom, čija je smrt za Putina još uvek ostala zagonetka.

Portparol ruskog ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov najavio je da će ruske vazduhoplovne snage sada ići pravo na glavno uporište ID grad Raku, ističući da je to njihov prioritet u Siriji.

Konašenkov je napomenuo da nisu isključeni ni desanti na taj grad, radi likvidacije terorista.

U međuvremenu je sirijska državna televizija objavila snimke ruskih bombardera kako, osim Rake i Del el Zora, gađaju položaje ID u Palmiri i istočnim delovima provincije Alepa, gde je uništeno skladište oružja i baza u kojoj su bili stacionirani strani borci, najviše njih iz područja bivšeg Sovjetskog saveza.

I dok ruski vojni avioni nastavljaju žestoke vazdušne udare, sirijska vojska, potpomognuta borcima Hezbolaha, pokrenula je kopnenu ofenzivu na gradove Talbise i Rastan u provinciji Homs i nastavila napredovanje prema drevnom gradu Palmiri.

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Градишка

07.10.2015 12:41

Најеб.... ће се маме, некоме

ODGOVORITE
Name

Megdan

08.10.2015 01:05

Sigurno tvoje

Name

SOKOLAC

07.10.2015 12:51

KAKO BI GA MI SLAVILI DA POŠALJE OVU JEDINICU NA OVE NAŠE POLITIČARE SUDIJE TUŽIOCE SVE TE KORUMPIRANE NAKAZE DA IH NEMILOSRDNO UNIŠTE . SLAVILI BI GA KAO SPASIOCA OVO MALO SRBA ŠTO JE OSTALO

ODGOVORITE
Name

XXL

07.10.2015 13:04

Za ove naše kriminalce, bili bi dovoljni mi da smo imalo pametni, ne trebaju tu nikakvi specijalci.

Name

mozak

07.10.2015 13:03

Ma dajte molim vas ..., oni će da dođu u nepoznato i lafo da istrebljuju te ludake , bojim se samo da se ne vrate prije nego i dođu tamo al u kovčezima . Pa neće ovi valjda sa šampitama da ih dočekaju !!?

ODGOVORITE
Name

Mojne

07.10.2015 13:58

Ma nece oni ici bez pripreme i logisticke podrske u tome se i sastoji elita u logistici

Name

re mozak

07.10.2015 19:04

Imas mozak ko pile!

Name

Demokratija

07.10.2015 13:26

Svete , jebi se !

ODGOVORITE
Name

to je to

07.10.2015 18:43

Muski, udri do kraja... to je vojska slava Rusiji

ODGOVORITE
Name

Luda Milojka

07.10.2015 21:04

Imam Osjecaj da je igranka tek posla!! Ljudi pakuj te kofere. Australia.New Zaland. America .Kanada. moze i Brazil. Bilo kuda KIKI svuda. Takve destinacije su za sada dohvatne ruku.Netreba biti pametan samo prati kuda idu Njemci. Francuzi i Englezi.Izgleda i njima je svega dosta.

ODGOVORITE
Name

Posmatrač

08.10.2015 07:25

Tvoj komentar nema nikakvog smisla,a pismenost je na zavidnom nivou.

Name

Md

08.10.2015 07:06

Ja mislim da je Putin pogrijesio netreba rizikovati elitne jedinice kad imaju nuklearno oruzje imaju i bojni otrovi treba zaprasiti parazite i to je to

ODGOVORITE
Name

Gavrilo Princip

08.10.2015 10:56

Baćuška dejstvuje!!!

ODGOVORITE