Duraković očekuje Vučića u Srebrenici

Investiciono-razvojna konferencija, koja će se održati 11. novembra u Srebrenici, imaće regionalni karakter, a njen cilj je da se predstave svi resursi ove opštine koji su ekonomski potencijali i za šire područje.

Republika Srpska 07.10.2015 | 07:35
Duraković očekuje Vučića u Srebrenici

Izjavio je to "Nezavisnim" Ćamil Duraković, načelnik opštine Srebrenica, nakon sjednice Organizacionog odbora ove konferencije koja će biti posvećena infrastrukturnim projektima.

On je naveo da osim Aleksandra Vučića, premijera Srbije, očekuje i prisustvo Kolinde Grabar-Kitarović, hrvatske predsjednice, kao i rukovodstva BiH, odnosno Republike Srpske i Federacije BiH, te brojnih zvanica, koji su posjećivali Srebrenicu i ranije, kao i 11. jula.

"Namjera nam je da se prezentuje perspektiva ovog područja i ekonomski ambijent koji se može razvijati i unapređivati za dobrobit svih nas", naglasio je Duraković, koji je spremnost za rad na izgradnji bolje budućnosti demonstrirao i nedavno kad je izjavio kako bi srebrenički kraj napredovao uz saradnju sa Srbijom.

"Moramo sa svima sarađivati, to mora biti jasno. Imamo dvije opcije u ovoj zemlji: da se koljemo ili mirimo. Kad pružim ruku Vučiću, zovu me izdajnikom, a svi hoće neko pomirenje", istakao je tada Duraković u izjavi medijima.

Kad je riječ o istrazi o napadu na Aleksandra Vučića, premijera Srbije u Potočarima 11. jula, Duraković je juče ocijenio da ona treba da se okonča na najbolji način.

"Moje je mišljenje da je to važno kako bi se utvrdila odgovornost, a ne da ostaje u domenu spekulacija i povoda za prebacivanje na relaciji Sarajevo - Beograd", napomenuo je on.

Prema podacima Tužilaštva BiH, koje je do sada saslušalo a zatim pustilo trojicu osumnjičenih za napad (Almir Merdić, Elvedin Himzić i Mujo Dizdarević iz Tešnja), istraga i dalje traje i kad se steknu uslovi biće donesena tužilačka odluka.

Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, posebno je "nezadovoljan što sedam dana nakon napada niko ništa nije radio i niko na licu mjesta nije istraživao", dok odgovornim u tom smislu smatra i Agenciju za istrage i zaštitu BiH i Direkciju za koordinaciju policijskih tijela u BiH.

Uprkos tome, Vučić je najavio da je namjera Srbije i njenog privatnog sektora da značajno investira u Srebrenicu i njenu obnovu, kako bi, kako je naglasio, i Srbi i Bošnjaci živjeli bolje, dok je jedna od ranije najavljenih investicija ove države u Srebrenici izgradnja škole.

O ostavci u utorak

Ćamil Duraković je izjavio da bi Skupština opštine Srebrenica u utorak na nastavku sjednice trebalo da se očituje o ostavci koju je podnio nakon posljednje sjednice, a nezadovoljan smjenom rukovodstva Doma zdravlja, te, kako je naglasio, političkim odlučivanjima o životnim pitanjima.

"Nadam se da će nam ova situacija svima biti za nauk, kao pokazatelj da su jednostrane i štetne odluke neprihvatljive za izgradnju budućnosti i napretka zajednice, a to je primarni, i treba da je svima i najvažniji cilj. Skupština će se očitovati o tome da li je za saradnju na tom putu ili ne, i ja vjerujem da će prepoznati važnost saradnje", napominje Duraković.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

xxx

07.10.2015 05:37

Da dovrse započeto?

ODGOVORITE
Name

Miks

07.10.2015 07:36

Ovaj nikog ne voli bez interesa. Sad i naseg premijera voli...

ODGOVORITE
Name

Dragan

07.10.2015 07:38

Duraković mora da shvati da je načelnik jedne male opštine i da ne može da se ponaša ravnopravno sa predsednikom vlade jedne države. Koga zanima šta očekuje tamo neki Duraković osim, eventualno, stanovnika opštine Srebrenica?

ODGOVORITE
Name

SRBIN

07.10.2015 08:04

Vucicu okani se partizansko komunisticke zablude sredjuj nas SRPSKI geografski prostor idi u RUSIJU sa PUTINOM pravi sporazume, a sa nasim vjekovnim dusmanima XPBatima i MYClimanima stroga distanca.

ODGOVORITE
Name

Srebrenica

07.10.2015 08:13

U Srebrenicu je do sada ulozeno sredstava koja se mogu mjeriti milijardama KM. Vecina oduvana, srpski politicari kupovali stanove u Beogradu i Novom Sadu a muslimanski u sarajvu i Tuzli. Treba ih jos pomoci. Bravo Vucicu nasjedas na seljacku politiku Durakovica koji nimalo nije uvazen od intelektualaca Srebrenice. Jad.

ODGOVORITE
Name

Kiša

07.10.2015 08:42

Da li je i on lovac? Bijele vode mu ne ginu ako je ljubitelj toga.

ODGOVORITE