ABA: Prvi trijumf Partizana, Tajfun ''oduvao'' Krku!

Košarkaši Partizana savladali su skopski MZT 72:69 (23:25, 15:24, 17:12, 17:8) i ostvarili prvu pobedu u sezoni u ABA ligi. Košarkaši Tajfuna savladali su Krku 74:51 u meču trećeg kola regionalne ABA lige.

Košarka 06.10.2015 | 23:15
ABA: Prvi trijumf Partizana, Tajfun ''oduvao'' Krku!

Crno-beli su zaostajali tokom većeg dela meča, gosti su sjajnim šutem za tri poena (7/10 u prvom poluvremenu) stekli i 13 poena prednosti, ali je Partizan sjajnom odbranom u poslednjem periodu i poenima sa penala uspeo da preokrene.

U prvoj pobedi Petra Božića na klupi Partizana istakli su se Vanja Marinković sa 16 poena, Aleksandar Cvetković sa 15, te Čedomir Vitkovac sa 10 uz 9 skokova.

MZT je predvodio Damjan Stojanovski sa 14 poena, Duško Bunić sa 13 uz 6 skokova, te Marko Ljubičić sa 12 uz 6 asistencija, ali je plejmejker gostiju na kraju ispao tragičar jer je napravio tehničku grešku i peti faul u trenucima kada se lomio meč.

Nakon rezultatske klackalice u prvom periodu, u kojoj je Partizan poenima iz reketa i uz raspoloženog Marinkovića odgovarao na odličan šut rivala iz igre (8/12), u drugoj četvrtini MZT je još bolje šutirao, te sa tri trojke i još nekoliko koševa sa poludistance u poslednjih nekoliko minuta, napravio seriju 16:5 za dvocifrenu prednost na poluvremenu (49:38).

MZT stiže do 13 poena prednosti do sredine trećeg perioda, kada Partizan pokrenut sjajnom odbranom Magdevskog, koji je zabeležio tri blokade, te odličnu završnicu Marinkovića, a uz podršku sa tribina, smanjuje zaostatak na šest poena pred poslednji kvartal.

Delovalo je da Partizan nema snage za povratak u meč, ali sjajnom odbranom uz seriju grešaka rivala uspeva da preokrene na 69:68 tri minuta pre kraja, te u penal završnici slavi prvu pobedu u sezoni (72:69).

Partizan u sledećem kolu gostuje šampionu BiH Igokei, koja u sredu igra u Valjevu protiv Metalca. U prva dva meča trećeg kola, pobede su ostvarili jedini timovi sa perfektnim učimkom – Crvena zvezda i Cedevita.

Tajfun je zabeležio drugu pobedu, a Krka drugi poraz.

Gosti su bolje počeli meč i imali osam poena prednosti. Tajfun prelazi u vođstvo na početku drugog poluvremena, a polovinom treće deonice stiče prvu dvocifrenu. Do kraja je domaći tim kontrolisao utakmicu i bez problema zabeležio ubedljivu pobedu.

Kod pobednika poeni su bili ravnomerno raspoređeni, najefikasniji bio je Cebular sa 14, a po 11 upisali su Zimić i Bratož. Dvocifren je bio još Drobnjak sa 10 poena.

U ekipi iz Novog Mesta su se sa po 12 poena istakli Katnić i Dimec, a dva manje dodao je Sinovec.

U narednom kolu Tajfun se sastaje sa ekipom Budućnosti na svom terenu, a Krka dočekuje Cedevitu.

ABA liga, treće kolo:

utorak:
Zadar – Crvena zvezda 49:56
Cedevita – Cibona 83:64
Tajfun – Krka 74:51
Partizan - MZT 72:69

sreda:
17.00 Metalac – Igokea
19.00 Olimpija – Sutjeska
21.00 Budućnost – Mega Leks

Komentari / 0

Ostavite komentar