"Orlovi" pred Albaniju: Ne idemo u rat, ali očekujemo provokacije!

Fudbaleri Srbije spremaju se za gostovanje selekciji Albanije (četvrtak, 20.45) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a dan uoči puta "orlovi" su svesni da će biti provokacija, ali se trude i da smanje tenziju.

Fudbal 06.10.2015 | 22:20
"Orlovi" pred Albaniju: Ne idemo u rat, ali očekujemo provokacije!

Jedan od onih koji su u centru pažnje je Stefan Mitrović koji je na utakmici u Beogradu spustio zastavu takozvane "Velike Albanije" sa drona.

"Srećan sam zbog povratka u reprezentaciju. Što se tiče drona, mnogo puta sam rekao da bih isto postupio. Nisam imao problema posle toga, nešto malo, ne vredno pomena, iako sam igrao sa Albancima u klubu. Ne bi trebalo da bude problema u Albaniji, njihov Savez se trudi da obezbedi utakmicu i da sve prođe u fer i sportskom duhu", poručio je Mitrović.

On je početkom ove sezone prešao iz Frajburga na pozajmicu u Gent.

"Prijala mi je promena sredine, trener mi veruje i dao mi je slobodu u igri. Nadam se da ću igrati u četvrtak, ali ne bih govorio sa kim bih voleo da igram u tandemu, neka selektor Ćurčić odluči", dodao je Mitrović.

Njegov kolega iz defanzivne linije, bek Fjorentine Nenad Tomović veruje da će u Elbasanu ključno biti prvih 20 minuta.

"Svi smo spremni za tu utakmicu i ukoliko uđemo maksmimalno u duel, neće biti problema. Dosta albanskih fudbalera igra u Seriji A sa zapaženom ulogom, ali nikoga ne bih posebno izdvajao. Nisam ih pratio posle utakmice u Beogradu, detaljniju analizu pravićemo na sastanku sa selektorom Ćurčićem", rekao je Tomović.

Pravdu će deliti Italijan Nikola Ricoli koga Tomović odlično poznaje iz Kalča.

"Verujem da neće uticati to što su albanski selektor De Bjazi i sudija Ricoli sunarodnici. Dosta naših igrača zna italijanski, pomoći ćemo da bude fer suđenje. Ricoli je iskusan i neće sebi dozvoliti da bude pristrasan. Očekujemo provokacije od njihovig igrača, oni na takav način žele da nam se osvete za meč u Beogradu. Pokušavaju i van terena da provociraju, ne smemo da reagujemo neprimereno", ističe Tomović i dodaje da i te kako imaju motiv, iako meč za Srbiju nema rezultatski značaj.

"Imamo motiv i da ih sprečimo da odu direktno na EP, ali i da pokažemo da vredimo više nego što pokazuje plasman na tabeli. Neuspeh u kvalifikacijama je uticao i na terenu i van njega. Rivalitet između dve reprezentacije je ogroman i zbog toga je pobeda značajnija", naglasio je Tomović.

Vezista Olimpijakosa Luka Milivojević poziva "orlove" da pametno uđu u meč.

"Idemo da igramo fudbal, ne idemo u rat. Ne treba da stavaramo tenziju, to je utakmica kao svaka druga. Tenzija je stvorena zbog nekih drugih stvari. U prošlosti se pokazalo da je pritisak moranja veoma jak, ubeđen sam da smo bolji od njih i u prvih 20 minuta se može mnogo toga rešiti. Daću sve od sede da rešim to ako budem igrao. Svi žele pobedu, i mi i narod, pobedu protiv Albanaca želim više nego išta", poručio je Milivojević.

Komentari / 0

Ostavite komentar