Džeko i Lulić će igrati protiv Velsa?!

Iz stručnog štaba reprezentacije Bosne i Hercegovine kažu postoji mogućnost da povrijeđeni Edin Džeko i Senad Lulić zaigraju protiv Velšana.

Fudbal 06.10.2015 | 16:20
Džeko i Lulić će igrati protiv Velsa?!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon okupljanja, krenula je sa pripremama za subotnju utakmicu sa Velsom u devetom kolu Grupe B kvalifikacija za EURO 2016 u Francuskoj.

Iako su u posljednje vrijeme stizale loše vijesti u taboru "zmajeva" je danas nešto bolje raspoloženje. Naime, kako iz stručnog štaba kažu postoji mogućnost da povrijeđeni Edin Džeko i Senad Lulić zaigraju protiv Velšana.

O tome na koji se način bh. fudbaleri i stručni štab pripremaju za ogled sa Velšanima govorio je Dragan Perić, pomoćnik selektora Mehmeda Baždarevića.

"Studiozno smo prišli ovom poslu, pripremili smo sve i napravili analize utakmica. Uradili smo sve da kako bi se detaljno pripremili za predstojeće susrete. Geret Bejl neće imati striktnog čuvara, radićemo na tome da napadamo više od Velsa. Što se tiče povrijeđenih Senada Lulića i Edina Džeke moglo bi sve biti u redu. Iako su prve prognoze bile loše nadamo se da bi čak i Džeko mogao biti spreman. On danas ima zadnji pregled, a prema našim saznanjima bi mogao igrati. U kombinaciji da zamijene Muhameda Bešića je mnogo igrača, ali neka to bude naša tajna do utakmice. Što se tiče igrača, svi su stigli, osim Semira Štilića koji je juče imao utakmicu i Emira Spahić koji bi trebao doći u toku dana", istakao je Perić.

Među reprezentativcima BiH koji su u konkurenciji za tim protiv Velsa i tri dana kasnije protiv Kipra je i povratnik Sejad Salihović, koji odlično igra u kineskom Guižu Reneu.

“Prije svega želim naglasiti da mi je veoma drago što sam opet u reprezentaciji i nadam se da mogu pomoći. Najbitnije je da pobijedimo prvu utakmicu, a onda ćemo razmišljati o Kipru. Vels je jaka ekipa, to znamo, ali imamo kvalitet i siguran sam da kod kuće možemo ostvariti dobar rezultat i pobijediti. Znamo kako oni igraju, kako se bore. Stoga, moramo dati sve od sebe kako bi slavili, nebitno na koji način, jer bitna su samo tri boda”, kaže Salihović.

Ono što selektora Baždarevića najviše raduje jeste povratak u golgetersku formu Vedada Ibiševića. Posebno u situaciji kada je pod velikim znakom pitanja nastup povrijeđenog Edina Džeke. Ibišević je proteklog vikenda u dresu Herte postigao dva gola protiv HSV-a i u odličnom raspoloženju došao u Zenicu.

„Očekujem tešku utakmicu, jer igramo protiv lidera grupe i ekipe koja je veliko iznenađenje možda i cijelih kvalifikacija. Uz to imamo dosta problema sa povredamna, ali siguran sam da možemo da pobijedimo, što je naš cilj. Meni je drago da sam u dobroj formi i da sam dobio minutažu koju sam tražio. Uvijek sam tu da dam svoj maksimum i izborimo što bolji rezultat. Već smo igrali sa Velsom u gostima i znamo šta nas čeka. Imaju dosta igrača koji igraju u Engleskoj, ali imamo i mi kvalitet i siguran sam da možemo uspjeti. Treba nam podrška navijača više nego ikad. Sve što je bilo je iza nas i svjesni smo da se hvatamo za zadnju slamku. Cilj je da se plasiramo u Francusku, a uz navijače ćemo lakše napraviti taj prvi korak protiv Velsa“, podvukao je Ibišević.

LULIĆ ODRADIO LAKŠI TRENING
"Zmajevi" su u utorak ujutro odradili trening u kampu Fudbalskog saveza BiH u Zenici, a sa reprezentativcima BiH, doduše lakšim intenzitetom, trenirao je i povrijeđeni Senad Lulić, pa se u stručnom štabu nadaju da bi u konačnici mogao nastupiti protiv Velšana.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

navijac

06.10.2015 16:39

sretno momci

ODGOVORITE
Name

Supporter

06.10.2015 18:29

Jedva cekam tekmu i poraz Velsa.

ODGOVORITE