Zvezda zove NBA igrača! Papanikolau na potezu...

Beogradom se brzo raširio trač da crveno-beli žele da angažuju sveže "sekovanog" igrača Denvera, bivšeg asa Arisa, Olimpijakosa i Barselone. Koliko je to realno? Videćemo...

Košarka 06.10.2015 | 16:40
Zvezda zove NBA igrača! Papanikolau na potezu...

Krenulo je s foruma navijača Crvene zvezde, "Red Star Belgrade" negde oko pola 1 noću, a završilo na gotovo svim portalima u toku noći ili ujutru.

Beogradom je brzo prostrujala vest da šampion Srbije i naš predstavnik u Evroligi, Crvena zvezda, planira da angažuje upravo "sekovanog" košarkaša Denver Nagetsa, Kostasa Papanikolaua.

Navodno, ideja je da se bivšem asu Arisa, Olimpijakosa, Barselone i Hjuston Roketsa, koji se posle trejda u Denver nije izborio za mesto u takmičarskom pogonu, ponudi saradnja do kraja sezone. U kojoj meri je to moguće? Pitanje je i verovatno će se čuti nešto više u toku dana...

Papanikolau, rođen 1990. godine, igra na poziciji krila, što se donekle poklapa sa onim što je timu Dejana Radonjića bilo potrebno na ulasku u sezonu 2015/16, jer je se pre svega govorilo o igraču koji može da igra pojednako dobro na pozicijama tri i četiri.

Utoliko, bez obzira na to hoće li crveno-beli nagovoriti dvostrukog šampiona Evrolige, Papanikolaua, da dođe u Beograd, klub s Malog Kalemegdana navodno razmišlja o dovođenju još jednog igrača, Amerikanca, koji igra na poziciji visokog krila.

Papanikolau je 2012. godine proglašen za evroligašku "Zvezdu u uspnonu", posle čega je prešao iz Olimpijakosa u Barselonu, a leta 2014. godine, posle samo jedne sezone u Španiji, otisnuo se u NBA i potpisao za Hjuston Roketse gde je imao godišnju platu od 4,8 miliona dolara.

To je suma tek nešto manje od budžeta koji je Crvena zvezda obezbedila za sezonu 2015/16 i jasno je da bi snažni Grk morao da pristane na daleko manja primanja u Srbiji, odnosno da šampion Srbije ne bi mogao da isprati ponudu koju bi Papanikolauu ponudili neki bogatiji evroligaški klubovi, koji takođe prate "seču" NBA igrača pred start sezone.

Potreba za novim košarkašima pojačana je zbog čestih povreda igrača, a trenutno su van stroja Marko Tejić i Nemanja Dangubić.

Komentari / 0

Ostavite komentar