Lukaču, ko je čuvao ubijenog narko dilera?

Ovo pitanje je Dragan Čavić uputio ministru Draganu Lukaču.

Republika Srpska 06.10.2015 | 22:46
Lukaču, ko je čuvao ubijenog narko dilera?

Gospodine Lukač,

Vaš odgovor na moje poslaničko pitanje potvrdio je moju sumnju da je Predrag Ćeranić na platnom spisku režima u Republici Srpskoj, i sada mogu samo zaključiti da ste vi čuvar nenarodnog režima zajedno sa malobrojnim indoktrinisanim pripadnicima MUP-a članovima Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Budući da ste konstatovali da „Ministarstvo nema pravo da utiče na njegove lične stavove koje u javnosti iznosi, na njegove radove ili sadržaj njegovih knjiga" ja vas sa žaljenjem moram podsjetiti da vaše Ministarstvo pogotovo nema pravo da zapošljava i plaća Predraga Ćeranića koji u javnosti svakodnevno naziva izdajnicima i stranim plaćenicima sve one koji kritikuju režim.

Njegovi huškački, kako ih vi nazivate, „slobodni stavovi" koje iznosi u javnosti protiv svakoga ko kritikuje vlasti u RS trebali bi biti ključni razlog zbog čega on ne bi smio biti plaćan iz budžeta RS kao konsultatnt u MUP-u.

Taj isti „stručnjak bivši obavještajac" redovno piše laži i neistine u režimskim novinskim kolumnama i nastupa u režimskim propagandnim emisijama na najgrublji način blateći stranke opozicije i njene predstavnike u institucijama Republike Srpske i BiH.

Opisujući razloge zbog čega je angažovan kao Vaš konsultant naveli ste podatke o njegovoj kompetentnosti opisujući ga kao „dr nauka odbrane, bezbjednosti i zaštite, međunarodno priznatog eksperta za bezbjednost, autora više objavljenih knjiga iz oblasti bezbjednosti, kao i niza stručnih radova i tekstova koji su u javnosti zapaženi."

I sada nemam nikakve dileme, on i jeste kod Vas zato što „...objavljuje tekstove koji su u javnosti zapaženi!" a vi to u odgovoru na moje poslaničko pitanje bez trunke profesionalne odgovornosti potvrđujete i priznajete.

Iz budžeta RS, iz džepova svih poreskih obveznika, Vi plaćate osobu koja izabrane predstavnike opozicije kvalifikuje kao strane plaćenike i izdajnike, zaboravljajući pri tome da ovakve njegove kvalifikacije predstavljaju i ugrožavanje bezbjednosti svih nas koje on bezočno i sugestivno stavlja u kontekst izdaje i podaništva navodnim neprijateljima Republike Srpske.

Kako ćete se pravdati da plaćate ostrašćenog režimskoh huškača kada neko zbog njegovog huškanja bude napadnut ne samo verbalno več i fizički?

I kako da očekujemo zaštitu od MUP-a RS od potencijalno ostrašćenih napadača na ulici nahuškanih od strane kvazi stručnjaka, eksperta i analitičara Predraga Ćeranića, kada upravo Vi kao prvi čovjek MUP-a plaćate čovjeka koji svojim javnim huškanjem ugrožava ličnu bezbjednost onih koje redovno blati?

Komentari / 38

Ostavite komentar
Name

ma fia

06.10.2015 11:09

Čavić je u pravu. Otpustiti Ćeranića i provjeriti tu njegovu doktorsku diplomu. I znanje.

ODGOVORITE
Name

Vasilije

06.10.2015 11:29

Režim reži,ali narode ove osiromašene zemlje,sjeti se "sila Boga ne moli,Bog silu ne voli"!Prpa!

Name

Strajo

06.10.2015 11:14

Pitam Vas ja gospdine Ministre kao svog saborca zašto policija dopušta da Vasiljević Slobodan iz sela tupanari opština šekovići godinama terorise normalan i pošten narod tako što na fejsbuk profilu iznosi laži i neistine prijeti ponižava prati uznemirava širi mržnju i nasilje prema normalnom narodu. Narod ćuti i trpi jednog kabadahiju kako ga prati slika i to objavljuje. Pitajte okružnog tužioca Biljanu Petrović ko je ovaj kao i komadire policijskih stanica u Šekovićima Vlasenici i Milićima. Molim da MUP reaguje i zaustavi teror pojedinaca.

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

06.10.2015 11:19

To se uvijek radilo, a sad je toliko ocigledno,pa dileri i zelenasi kupuju politicarima razne razne funkcije!!!

ODGOVORITE
Name

Aa

06.10.2015 11:20

Zato su inspektori koji su im stajali na putu sada u zatvoru

ODGOVORITE
Name

Beli...

06.10.2015 11:25

Milose,providni su i to narod polako vidi!? Sve sto znaju pricati je samo "terorizam.i izdaja"Ali narod vidi da su lopovi u panici i da im se tragovi razotkrivaju!

ODGOVORITE
Name

DRAGAN

06.10.2015 11:28

MINISTRE LUKAČU: BOLJE TI JE PODNESI OSTAVKU I BUDI PANDURČINA BOLJE TI STOJI. NISI TI SPOSOBAN NI ZA KOMANDIRA PATROLE A KAMO LI MINISTRA.

ODGOVORITE
Name

Protest

06.10.2015 11:32

Ne može takav biti ni žandar.

Name

Lovac

06.10.2015 11:34

Ne može zvijer a da po snijegu trag ne ostavi!

ODGOVORITE
Name

kameleon

06.10.2015 11:52

Gospodine Čaviću, niko vas niti bilo koga u Republici Srpskoj neće fizički napadati zbog vašeg političkog opredeljena. Budite sigurni, kazna će vas stići na izborima i to sledećim, lokalnim. Dosta je nama Srpske nesloge i vaših svađa. Ne svađate se vi radi nas već radi novca i pozicija koje ste zaposjeli, vi i vaše porodice, stranački istomišljenici i drugi podrepaši.

ODGOVORITE
Name

niks

06.10.2015 12:25

I sta ti sad nama pametno predlazes ???

Name

Ja

06.10.2015 13:08

Neko mora nesto da kaze, a ti se poklopi i suti...dovoljan je RTRS!

Name

SZP

06.10.2015 13:21

"Kameleon", ne zaboravi svezati crvenu kravatu, i ne udaljavaj se daleko od repa.

Name

XXL

06.10.2015 13:45

Za gospodina koji se predstavlja kao kameleon - Dragan Čavić ima puno pravo da kritikuje aktuelnu vlast, jer je gospodin Čavić stvaraoc RS-a, za razliku od drugih koji nisu tu ni bili. Trebali ste doći na proslavu dana jednice pa da vidite kako istinski borci poštuju svoga saborca Čavića.

Name

ma

06.10.2015 11:59

CAVICA za predsjednika RS - MOZDA CE NAM BITI BOLJE ?

ODGOVORITE
Name

BLuka

06.10.2015 12:18

Bio je nažalost.

Name

Razarač

06.10.2015 12:26

Daleko je pošteniji i bolji od tekućeg. A od tekućeg veći lopov i razarač ne postoji.

Name

Banja Luka

06.10.2015 12:45

Simptomaticno je prezime ubijenog-Cubrilovic Da nije mozda povezan s znamo vec kim.....Ta familija je zna se cija uzdanica u BL.

ODGOVORITE
Name

omalen

06.10.2015 13:11

Nekako mi izgleda malen.Moglo bih biti da je u rodu sa Cubrilovicem,glavnim bajom skupstine.

Name

Ne zaboravite

06.10.2015 13:12

Pa ko je pomilovao kao predsjednik veliki broj osuđivanih narko dilera!?

ODGOVORITE
Name

Svašta

06.10.2015 13:20

Tako I sudija suda BiH ima kolumnu. Može valjda I professor.

ODGOVORITE
Name

kameleon ponovo

06.10.2015 14:34

Niti sam crven niti plav,već običan smrtnik koji je najbolje svoje godine proveo po rovovima sirom Republike Srpske. Danas jedva sastavljam kraj sa krajem dok se ''stvaraoci'' RS razmeću novcem. Ja sam izašao siromašan iz rata, dok su mnogi ''stvaraoci'' izašli bogati i danas su još bogatiji. Zbog čega se kolju, zbog nas. Kolju se zbog pozicija koje im donose novac i privilegije.

ODGOVORITE
Name

dado j

06.10.2015 14:55

Taj Cubrilovic je rodjak od Cubrija sefa obezbjedjenja Milorada....

Name

Eh kamo sreće

06.10.2015 15:13

Da može istina da se ispriča o svim političarima od 1990. godine do sad...

ODGOVORITE
Name

Nema obrazovanja-nema naroda

06.10.2015 15:15

Mogu I novinari da pišu, osim Čavića. Da hoće. Tako bi našli da je dr predavao poslovno pravo na trećoj godini Banjalučkog koledža na smjeru menadžment culture. A sad je stručnjak za bezbjednost. Otprilike ono što niste htjeli objaviti, vjerovatno neko od vas uči na tim fak. ;) Sinergije, banjalučki koledž, Apeiron Itd.

ODGOVORITE
Name

Slobodan Jovanović

06.10.2015 15:49

Uzimajući ga u njegovom najpotpunijem i najizrazitijem vidu, poluintelektualac je čovek koji je uredno, pa možda čak i s vrlo dobrim uspehom svršio školu, ali u pogledu kulturnog obrazovanja i moralnog vaspitanja nije stekao skoro ništa. Bilo usled njegove urođene nesposobnosti ili zbog mana školskog sistema, on nije dobio podstreka za duhovno samorazvijanje. On uopšte duhovne vrednosti ne razume i ne ceni. On sve ceni prema tome, koliko šta doprinosi uspehu u životu, a uspeh uzima u “čaršijskom” smislu, dakle, sasvim materijalistički. S ostalim duhovnim vrednostima odbacuje i moralnu disciplinu, ali ne sasvim, jer prekršaji te discipline povlače krivičnu odgovornost. Ipak i u moralnom, kao i u kulturnom pogledu, on je u osnovi ostao primitivac. Neomekšan kulturom, a sa olabavelom moralnom kočnicom, on ima sirove snage napretek. Školska diploma, kao ulaznica u krug inteligencije, dala mu je preterano visoko mišljenje o sebi samom.

ODGOVORITE
Name

Slobodan Jovanović

06.10.2015 15:51

U društvenoj utakmici taj diplomirani primitivac bori se bez skrupula, a s punim uverenjem da traži samo svoje pravo, koje mu je škola priznala. On potiskuje suparnike nemilosrdno kao da nisu živa bića nego materijalne prepone. On je dobar “laktaš”, – izraz jedan koji je prodro u opštu upotrebu jednovremeno s pojavom poluintelektualaca. Pretpostavimo da se u njemu probudila politička ambicija, i da je uspeo postati ministar. Taj položaj mogao je ugrabiti samo kroz silno guranje i strmoglavu jagmu, i zato će smatrati da je to sada nešto “njegovo”. Iz te svoje tekovine ili, bolje reći, plena gledaće da izvuče što više ličnog ćara. Biće “korupcionaš”, ali neće biti sasvim svestan toga fakta: toliko će mu to izgledati prirodno i na svom mestu. Jedan poluintelektualac, kad je čuo da se govori o njegovoj ostavci, rekao je: “Ko je lud, da se odvaja od punog čanka?!” Njemu je izgledalo nepojmljivo da se čovek ne koristi ministarskim položajem, kao što bi bilo nepojmljivo da čovek kraj punog čanka ostane gladan. Politička ambicija jednog poluintelektualca zapravo i nije politička. Ona se sastoji samo u tome, da se čovek kroz politiku obogati, i da na visokim položajima progospoduje. On ne zna ni za kakve više i opštije ciljeve. Tek kad poluintelektualac izbije na vrhunac političkog uspeha, vidi se kako je on moralno zakržljao. Pored poluintelektualca koji je uspeo, ima i poluintelektualac koji nije uspeo. Već pravi intelektualac, nezaposlen ili zapostavljen, gotov je opozicionar. Poluintelektualac u takvom položaju tim je opasniji, što ne zna ni za kakve moralne obzire koji bi njegovo ogorčenje ublažavali. To nije bilo slučajno da su mnogi ozlojeđeni poluintelektualci otišli u komuniste.

ODGOVORITE
Name

Slobodan Jovanović

06.10.2015 15:52

Poluintelektualac je bolesna društvena pojava, koja je obelodanila dve stvari: -da je kulturni obrazac potrebna dopuna nacionalnog i političkog obrasca, što se naročito oseća onda kada uticaj ta dva obrasca stane slabiti, -da škola koja se ograničava na davanje znanja, bez uporednog vaspitavanja karaktera, nije u stanju sprečiti pojavu takvog društvenog tipa kao što je poluintelektualac.”

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

06.10.2015 16:35

Odlično objašnjeno! Htio bih dodati da ja u njemu ne vidim čak ni poluintelektualca nego nadriintelektualca to jest prevaranta. Nikakav respektabilan fakultet on nije završio, a da ne govorim o postdiplomskim studijama.

Name

Tacno

06.10.2015 16:00

E to i mene interesuje za inspektore

ODGOVORITE
Name

da

06.10.2015 17:45

Svaka čast za stav i pismo.

ODGOVORITE
Name

dragan

06.10.2015 18:31

Svaka cast za pismo.

ODGOVORITE
Name

Patriota

07.10.2015 02:18

Zna Cavic sve o bijelom prahu, zato I postavlja to pitanje

ODGOVORITE
Name

NEKO

07.10.2015 06:41

Čaviću da pitam ja tebe gde je tebi Vojin Mitrović ???

ODGOVORITE
Name

Čava

07.10.2015 11:18

Riješio sam se tog papka.

Name

mrsic

08.10.2015 06:19

Ako je Nebojsa Cubrilovic slovenac onda sam i ja marokanac.Jadna SLOVENIJA.

ODGOVORITE
Name

berislav buković

08.10.2015 13:43

Sve je to pod kontrolom Đurađa Regodića ( iz Laktaša ) .. milionera iz Banja Luke , vlasnika hiljade kvadrata hotela ( Talija i Banja Luka ) , gospodske ulice , kuća od preko 600 m2 ( svake pojedinačno ) vlasnika svega i svačega , a najvažnije je kum Lukačevog djeteta ...

ODGOVORITE
Name

zmaj

08.10.2015 17:05

Dobro je Cavicu, postavljas pitanja preko medija, smijes li licno to reci, ali sve jedno tvoja se ne pika.

ODGOVORITE