Video: Barsa kreće u misiju „novi Rajkard“!

Ajaksovo čudo od deteta za blistavu katalonsku budućnost!

Fudbal 07.10.2015 | 11:00
Video: Barsa kreće u misiju „novi Rajkard“!

Tokom prethodnih godina trend odlazaka talentovane dece iz Barselonine škole, čuvene „La Masije“ postao je sve učestaliji. Kako je izbor kvalitetnih klinaca iz sopstvenih redova sužen, Barselona je krenula u napad na najbolju evropsku školu fudbala – Ajaksovu – i klinca kojeg kritičari već zovu „novim Rajkardom“ – Rihedlija Bazura!

U pitanju je 18-godišnji biser Kopljanika, koji može da pokrije više pozicija na sredini terena – prvenstveno centralnog veznog, a po potrebi i ofanzivnog i defanzivnog igrača sredine terena. Poznavaoci fudbalskih prilika u Holandiji ističu da Bazur ima „Barsinu krv“, odnosno da je igrač kao rođen za katalonskog giganta, te da igrom najviše podseća upravo na Franka Rajkarda – legendu holandskog fudbala i Barselone. Aktuelni trener Ajaksa Frank De Bur za Bazura kaže da će već u naredne dve do tri godine postati vodeća figura Lala, te da će biti jedan od najboljih svetskih igrača u najskorijoj budućnosti.

Bazur je izuzetno brz i snažan fudbaler, sa zavidnom tehnikom, a ono što je najvažnije – uvek igra ka protivničkom golu.

Do sada je u karijeri odigrao 36 utakmica za prvi tim i postigao dva pogotka, a ove sezone je jedan od nezamenjivih šrafova u timu Franka De Bura.

Komentari / 0

Ostavite komentar