Grci još traže selektora, Šuster ih odbio!

Nemački trener Bernd Šuster neće preuzeti mesto selektora reprezentacije Grčke pošto je usmeni dogovor s njim propao.

Fudbal 07.10.2015 | 12:00
Grci još traže selektora, Šuster ih odbio!

Pedesetpetogodišnji Šuster, svojevremeno trener Real Madrida, prošle godine je napustio klupu Malage i trebalo je da grčke fudbalere vodi u kvalifikacijama za prvenstvo sveta 2018. godine, ali je sporazum sa FS Grčke propao u poslednjem trenutku.

“Ponovo krećemo u potragu za novim selektorom nakon promene Šusterovog stava na usmeni dogovor. On je trebalo da potpiše predugovor, uslovi su detaljno razjašnjeni i sve je bilo dogovoreno, ali je na vlastitu inicijativu i bez ikakve prethodne najave tražio promenu sporazuma. Predsednik Saveza i Izvršni odbor to nisu prihvatili”, navodi se u saopštenju FS Grčke.

Lokalni mediji tvrde da je spor nastao oko Šusterovog pomoćnika pošto Nemac navodno ne želi da to bude aktuelni privremeni selektor reprezentacije Kostas Canas, koji vodi i mladu nacionalnu selekciju. Inače, bivši selektor reprezentacije, Urugvajac Serhio Markarjan, i sportski direktor Jorgos Karagunis smenjeni su 7. avgusta.

Markarjan je preuzeo dužnost u februaru od Italijana Klaudija Ranijerija, koji je otpušten zbog očajnih rezultata u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, među kojima je ponižavajući poraz na domaćem terenu od Farskih Ostrva.

Grčka je od istog protivnika poražena i u gostima pod vođstvom Makarjana, pa nema ni teoretskih šansi da se plasira na kontinentalni šampionat 2016. u Francuskoj.

Komentari / 0

Ostavite komentar