Snouden nudi dobrovoljnu predaju

Bivši američki obaveštajac Edvard Snouden ponudio je da se dobrovoljno vrati u SAD i da ode u zatvor zbog optužbi da je objavio tajne informacije Nacionalne bezbednosne agencije.

Svijet 05.10.2015 | 22:20
Snouden nudi dobrovoljnu predaju

Edvard Snouden je rekao u izjavi za Bi-Bi-Si da je spreman da dobrovoljno ode u zatvor, i dodaje da je više puta o tome obavestio američku vladu, ali nije dobio odgovor, prenosi Tanjug.

Poslednje dve godine Snouden se nalazi u Moskvi i suočava se sa mogućnošću da bude osuđen kod kuće do 30 godina zatvora.

"Do sada su rekli da me neće mučiti, ali nisam dobio više od toga", rekao je Snouden, dodajući da njegovi advokati čekaju na poziv vlade.

Izvor: RTS

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Duznosti

05.10.2015 20:51

Cak i kad se ljutimo, ne odobravamo sta nase domovine radi mi imamo obaveze prema njima. On nije odobravao sta je vidio. U Rusiji je zasigurno saznao da i oni to rade. Hoce kuci. Da ja sjedim u Pentagonu, ne bi on bio niti dan u zatvoru.

ODGOVORITE
Name

Tamo amo

05.10.2015 21:37

Ne lupetaj. Covjek se bori za jednu bolju Ameriku.

Name

Михаило Микић

06.10.2015 01:44

Кућа када гори се гаси са вана а не изнутра. Сноудена? Ако се вратиш у Америку брзо ћеш дићи руку на себе. Наће те једног јутра обешеног у ћелији. Зато сједи тамо где си сада и уживај у руском гостопримству.. Носталгија ће брзо проћи. Учи руски језик са неком Рускињом кроз коју ћеш открити љепоте Русије и величину словенске душе. После тога заборавићеш не само на Америку већ и како се зовеш. Ха, ха, ха. Умјесто Сноудена ускоро ћеш постати Русољуб!

ODGOVORITE