Skandal u Šalkeu: Fudbaleri slavili u dresovima Bajerna?!

Mladi igrači rezervnog tima kluba iz Gelzenkirhena ovekovečili fotografijom trijumf Bavaraca nad Dortmundom (5:1). Navijači traže od kluba da ih otera!

Fudbal 07.10.2015 | 11:40
Skandal u Šalkeu: Fudbaleri slavili u dresovima Bajerna?!

Bajern je razvalio Dortmund u velikom derbiju Bundeslige u nedelju uveče sa 5:1, a u trijumfu moćnih Bavaraca uživali su i neki koji to nikako nisu smeli sebi da dozvole, pa su pošteno nagrabusili.

Radi se o dvojici talentovanih fudbalera Šalkea - Danijelu Gešleru (21) i Kristijanu Mauersbergeru (20), koji su utakmicu gledali u dresovima Bajerna i bili dovoljno ludi da tu fotografiju okače na društvenim mrežama.

Uz komentar “Majko moja, živeli”, prvotimci Rudara nisu skrivali oduševljenje izdanjem tima Pepa Gvardiole, ali im uskoro nije bilo prijatno, kada su krenule uvrede.
“Onaj ko ne navija za Šalke može komotno da leti iz kluba”, bio je jedini učtivi komenatar na spornu fotografiju, dok su ostali najvatreniji navijači ovog kluba izveđali dvojicu fudbalera, koji su bili prinuđeni da ugase profil zbog pretnji.

Fotografija je definitivno plasirana u lošem trenutku, pogotovo nakon što je koji sat ranije Šalke poražen kod kuće od Kelna (0:3), a jedan od “grešnika” pravdao se da su navijali protiv velikog lokalnog rivala Dortmunda, a ne za Bavarce.
“Samo smo želeli da pokažemo da smo protiv Dortmunda i slavili smo njihov poraz. Dresovi Bajerna su bili tu pored i žao nam je što smo ih obukli”, rekao je Mauersberger.

Obojica su, inače, bili ranije omladinski reprezentativci Nemačke, a trenutno nastupaju za drugi tim Šalkea koji se takmiči u Regionalnoj ligi Nemačke. Zanimljivo, Mauersbergeru ovo nije prvi put da je napravio skandal na Internetu.

Sredinom 2014. godine na mreži se pojavio i video u kojem nekadašnji fudbaler Čemninca salutira nemačkim nacističkim pozdravom, a klub ga je tom prilikom suspendovao na nekoliko utakmica.
“Izvinjavam se, bila je greška, šalio sam se”, rekao je tada Mauersberger, ne znajući da neke šale nisu ni malo smešne.

Što se tiče njihovog statusa u Gelzenkirhenu, ako navijači zatraže od kluba, nema sumnje da će obojica dobiti otkaz, jer je mržnja simpatizera Šalkea prema Bajernu veća nego prema velikom lokalnom rivalu Dortmundu.

Uostalom, to najbolje zna Manuel Nojer koji na svakom gostovanju u Gelzenkirhenu mora da trpi konstantne uvrede deomaćih navijača, dok je recimo prilikom prelaska u Minhen, javno morao da se izvini navijačima Bajerna, što je branio dobro za Šalke u mečevima sa Bavarcima.

Komentari / 0

Ostavite komentar