Dankan oduševljen Bobijem Marjanovićem!

Kad su ga doveli, mislio sam „dobro, de“, a sad vam kažem - impresivan je! Legendarni as San Antonija nahvalio srpskog centra.

Košarka 06.10.2015 | 12:00
Dankan oduševljen Bobijem Marjanovićem!

Ako je suditi na osnovu prvih treninga Boban Marjanović će biti nova zvezda San Antonija. Srpski centar je doslovce oduševio sve u svlačionici Sparsa, o čemu svedoče maltene svakodnevne pohvale na njegov račun. Najpre je u superlativu o doskorašnjem košarkašu Crvene zvezde pričao Deni Grin, a odmah za oduševljenje gorostasom iz Boljevca nije krio ni legendarni Tim Dankan.

Odgovarajući na pitanje američkih novinara o tome kako se Marjanović uklopio u ekipu Grega Popoviča, vremešni as Mamuza je odgovorio u - superaltivu.
„Bobi je dobar, zaista dobar. Impresivan! Stvarno se dobro kreće, tek uči naše akcije u napadu, ali vidi se da ima meku ruku i da, bez obzira na svoju veličinu, ima odlične pokrete. Mnoge igrače ovde je impresionirao“, rekao je Dankan.

A kad te pohvali takav šampion onda znači da vrediš. Iako je, priznaje i vlasnik pet šampionskih NBA prstenova, prvog dana dolaska u trening kamp na novog kolegu gledao sumnjičavo.
„Kad je stigao i kad su mi rekli da je to još jedan igrač viši od 2,20 rekao sam: „Dobro, de“. A kad sam ga video uživo, kako se kreće po terenu, deluje mi zaista impresivno“, poručio je Dankan.

Američki mediji, takođe, hvale Bobana Marjanovića. Već su prihvatili njegov nadimak Bobinator. Kažu da će biti zabavno zbog njega pratiti utakmice San Antonija, čije igrače zapitkuju o „velikom momku iz Srbije“. Tako i plejmejkera Petija Milsa, koji je od Bobana niži čak 37 centemetara. A on se našalio na tu razliku u visini.
„Marjanović je toliko visok da čak i kad skroz spusti ruke, ja moram da je podignem kako bih mu 'bacio petaka'“, rekao je Mils.

Jedino je sigurno, što kažu Amerikanci, biće zabavno gledati San Antonio. Uostalom, kao i uvek.

Komentari / 0

Ostavite komentar