Radamel Falkao može da traži novi klub!

Nekada jedan od najboljih napadača planete definitivno pada u fudbalsku senku.

Fudbal 07.10.2015 | 08:20
Radamel Falkao može da traži novi klub!

Nema kraja košmaru Radamela Falkaa. Karijera jednog od najboljih napadača sveta u prethodnih nekoliko godina je u strmoglavom padu. Otkako je prešao u Monako i tamo doživeo tešku povredu kolena, kolumbijski as ne uspeva da se vrati u formu i sve je bliži marginama fudbalske scene. Najnovija vest sa Ostrva glasi da će već narednog leta tražiti novi klub. Čelsi je odlučio da ga ne otkupi od Monaka.

Kolumbijac je prošlog leta stigao na Stamford Bridž na pozajmicu s otkupnom klauzulom u visini pod 50.000.000 evra. Murinjo je poručio da će dati sve od sebe da se Falkao vrati u nekadašnju formu i da opet bude jedan od najboljih napadača sveta. Međutim, kao i za mnoge napadače pre njega, Stamford Bridž se pokazao kao pogrešna stanica za Kolumbijca.

Odigrao je osam mečeva i postigao jedan gol, a u Premijer ligi je u prvih 11 startovao samo jednom. I to u debaklu protiv Sautemtpona. Na celu muku se nadovezala velika kriza Čelsija i pritisak, tako da Murinjo nema kredita da slepo veruje u Falkaa i čeka na njegov povratak u formu. Doduše, Falkao nije ništa bolji, ni lošiji pod ostatka ekipe, ali 50.000.000 evra je odčigledno previše za momka koji ima veliki problem sa samopouzdanjem.

Prema izveštajima ostrvskih medija, Čelsi je već saopštio da neće otkupiti kolumbijskog napadača, što znači da će Falkao narednog leta opet morati da traži klub. U Mančester Junajtedu nije uspeo, u Čelsiju se ukopio u sivilo tako da će Premijer liga narednog leta najverovatnije biti zatvorena knjiga za popularnog Tigra.

Ali gde dalje? Sve je manje onih koji veruju da će Radamel Falkao opet tresti mreže kao nekada.

Komentari / 0

Ostavite komentar