SLS: Partizan promašio 2 penala, Čuka slavila u Humskoj!

Fudbaleri Partizana opet su razočarali svoje navijače u Superligi, poraženi su od Čukaričkog 1:0, u neverovatnoj utakmici 12. kola u Humskoj 1.

Fudbal 05.10.2015 | 21:15
SLS: Partizan promašio 2 penala, Čuka slavila u Humskoj!

Brđani su do trijumfa u poslednjem meču Vladana Milojevića na klupi stigli projektilom rezerviste Lukasa Pjasentina iz slobodnog udarca sa više od 30 metara, u 35. minutu.

Crno-beli su promašili dva penala u drugom poluvremenu, preko Grbića i Babovića, imali su i igrača više u poslednjih 20 minuta, ali nisu uspeli da zatresu mrežu rivala.

Za razliku od Evrope gde blista, Partizan je očajan u Srbiji, doživeo je već četvrti poraz, ima samo jednu pobedu u poslednjih pet kola, pa zaostaje čak 12 bodova za liderom Crvenom zvezdom.

Tim sa Banovog brda je dobio prvi put posle dva kola i stigao do deobe šeste pozicije sa Novim Pazarom, a ima samo dva boda manje od crno-belih i Vojvodine.

Sledi dvonedeljna pauza u nacionalnom šampionatu zbog reprezentativnog termina, nakon čega Partizan gostuje Radniku u Surdulici, dok Čukarički dočekuje Jagodinu.

Prvo poluvreme obeležila je očajna igra Partizana koji je samo jednom šutirao u okvir gola rivala, koji je Stevanović lako zaustavio.

S druge strane, Brđani su konstantno predstavljali opasnost iz polukontri i kontri, ali su propustili dve situacije "jedan na jedan" ispred Živka Živkovića. Ipak, za bolju igru nagrađeni su fantastičnim golom Lukasa Pjasentina iz slobodnog udarca sa više od 30 metara.

Usledilo je neverovatno drugo poluvreme. Milinković je napravio dve izmene u napadu, izašli su Trujić i Božinov, a ušli Šaponjić i Grbić, koji su bili u centru pažnje u nastavku.

Mladi reprezentativac Šaponjić je već u 48. minutu iznudio penal za domaćina, ali Grbić, koji je retko dobijao šansu ove sezone, šutira preko gola. To je dodatno uticalo na igru crno-belih koji teško stižu do gol šanse, dok gosti opasno prete iz kontranapada.

Međutim, novu nadu šampionu uliva isključenje napadača Čukaričkog Tijaga Galvaa koji je u 72. minutu dobio drugi žuti karton zbog simuliranja penala.

Manje od deset minuta kasnije Partizan dobija još jedan penal, opet je oboren Šaponjić, a ovaj put Babović samouvereno preuzima loptu i odgovornost. Međutim, kapiten crno-belih nije bio ništa bolji od Grbića, poput saigrača loptu šalje iznad gola za potpunu agoniju u Humskoj.

Komentari / 0

Ostavite komentar