Albanci su "prenapaljeni", mogući su neredi na tribinama!

Bliži se gostovanje srpskih fudbalera Albaniji u Elbasanu, a trio "orlova" veruje u trijumf i moguće nerede na tribinama.

Fudbal 06.10.2015 | 11:00
Albanci su "prenapaljeni", mogući su neredi na tribinama!

Srbija će u četvrtak od 20.45 odigrati pretposlednju utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, na kojem naša reprezentacija neće igrati.

"Ne plašim se za bezbednost, ni ja ni saigrači. Ono sa dronom u Beogradu je bilo njihovo maslo. Oni su pod lupom od strane UEFA i FIFA, verujem da će sve biti na velikom bezbednosnom nivou. Mi smo tu da igramo fudbal i siguran sam da će na tribinama biti nefudbalskih stvari ako budu izgubili. Pobedom nad Albanijom svi će da zaborave neuspeh. Sam rezultat ne znači puno, oni su pod nabojem, "prenapaljeni" žargonski rečeno. Tu je naša šansa, moramo patriotski da uđemo", poručio je golman Vladimir Stojković.

Krilni napadač Zoran Tošić svestan je da meč nema bodovni značaj

"Nemamo motiv plasmana na Evropsko prvenstvo, ali imamo motiv zbog naroda. Slično je bilo i protiv Hrvatske, a sve je prošlo u najboljem redu. Svi razmišljamo o fudbalu i biće napeto na tribinama ako Albancima ne bude išlo na terenu. Pokušaćemo to da iskoristimo. Nisam ih mnogo gledao, ne mogu nikoga da izdvojim. Selektor Ćurčić će nam ih dodatno približiti posle zajedničkog sastanka. U Beogradu smo bili bliži pobedi dok se igralo, mogli smo da rešimo utakmicu, ali ne smemo da razmišljamo o tome", istakao je Tošić.

Popularni "Bambi" se osvrnuo i na pisanje da "orlovima" treba psiholog.

"Nisam to nigde video. Mi smo odrasli, iskusni igrači, igrali smo mnogo zahtevnije i napornije utakmice. Svako podjednako shvata odgovornost igranja za Srbiju, samo da budemo zdravi", dodaje Tošić.

Dušan Tadić je stigao posle dobre partije u dresu Sautemptona i pobede nad Čelsijem sa 3:1.

"Fokusiramo se na fudbalske stvari, bolja smo ekipa. Verujem da neće biti problema ukoliko pokažemo naš kvalitet. Albanci su organizovani, brane se sa svih 10 igrača, što govori da ćemo imati loptu u posedu. Treba da igramo ofanzivno i to je model za pobedu. Međutim, moramo da se čuvamo kontranapada i da razmišljamo o odbrani", naglasio je Tadić.

Glavni sudija meča u Elbasanu biće Italijan Nikola Ricoli.

"Sudio mi je u Ligi Evrope, dobar je sudija i neće uticati to što je selektor Albanije Đani de Bjazi njegov sunarodnik", zaključio je Tadić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nikad izvini

06.10.2015 09:07

Srbiji je sudio sudija koji je poreklom Španac u polufinalu na Euro basketu,dok je u finalu bila Španija,o greškama sudije nema potrebe ni pričati. Srbiji sudi Italijan koji podržava Fudbalski savez kosova kao člana UEFA.Još zanimljivije je da šiptare trenira baš italijan. Eh Srbijo nikada država biti nećeš dok se ne počneš da buniš kao Obrenović,Obilić,Karađorđe i drugi,a ne da se buniš kao tito,milošević,đinđić,tadić,koštunica,daćić,vučić,nikolić,čanak,jovanović,pajtić i drugi .

ODGOVORITE