Srpske rukometašice kreću u operaciju "EURO 2016"!

Srbija počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Švedskoj.

Ostali sportovi 06.10.2015 | 13:20
Srpske rukometašice kreću u operaciju "EURO 2016"!

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, Saša Bošković, rekao je da su ambicije njegove ekipe da izbori plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine Švedskoj.

"Dve reprezentacije idu iz naše grupe na Evropsko prvenstvo i naš cilj je da se nađemo baš među te dve reprezentacije, da nastavimo sjajan niz od 2012. godine... Srbija nikada nije imala takav niz da ne propusti velika takmičenja", rekao je Bošković novinarima u Beogradu.

Srbija će se u prvom kolu druge faze Grupe dva kvalfikacija za EP 8. oktobra u Kraljevu dočekati Ukrajinu, dok će tri dana kasnije gostovati Italiji u Andriji. U Grupi dva se nalazi još selekcija Češke.

"Nadam se da će devojke u četvrtak i za meč sa Ukrajinom biti zdrave... Veoma je bitno da budu sveže, što sam ja mogao da primetim na ovom okupljanju. Ukrajina je dobra reprezentacija, ali ja se nadam da ćemo nastaviti sa dobrim igrama, kao protiv Rumunije. Analiziraćemo ih i dobro ćemo se spremiti za ove duele", rekao je Bošković.

Golman reprezentacije, Marina Pantić, rekla je da se nada dobrim rezultatima protiv Ukrajine i Italije.

"U ovim mečevima ćemo videti naše mogućnosti i da li ćemo nastaviti taj sjajan niz od 2012. godine. Ukoliko pokažemo borbenost i pokažemo da smo ekipa to nam može doneti rezultat... Treba da pokažemo kolektiv i onda će rezultat doći", rekla je Panićeva.

Utakmica između Srbije i Ukrajine igraće se u četvrtak od 18.00 u Kraljevu.

Komentari / 0

Ostavite komentar