Milinković: Nisam pobegulja i nikad ne odustajem!

Prvi stručnjak crno-belih Zoran Milinković prošao je kroz pravi tornado otkako je stigao u klub iz Humske.

Fudbal 05.10.2015 | 18:00
Milinković: Nisam pobegulja i nikad ne odustajem!

Posle osvajanja titule Zoran Milinković bio je kovan u zvezde, a od ove sezone, zbog slabijeg starta, bio je izložen i frontalnim udarcima, ali i onima s boka i s leđa.

Posle eliminacije od BATE-a, poraza u derbiju, pa dva remija, bili ste smenjivani četiri nedelje. Kako ste izdržali taj period?

"Priznajem, teško. Možda je moja fasada čelična, ali sam u srži veliki emotivac. Shvatam da treniram veliki klub, međutim, bilo je neistinitih i okrutnih natpisa, koje želim da zaboravim. Nisam incidentan čovek, ne želim ni sa kim da se svađam, ali ne dam ni na dostojanstvo. Čuvam obraz", kaže Milinković za “Blic”.

Kako svima udovoljiti?

"Kompleksan je naš klub. Shvatam da se traže samo uspesi. Jasno je da nam se razlikuju rezultati u šampionatu i Evropi, što je za dublju analizu. Ali, podsetiću - igramo na tri fronta. Igrači dosta trpe. Ne slažem se da nam je titula izmakla. Zbog novog formata Superlige, tek će se voditi borbe. Na kraju se svode računi. Ja sam čelnicima poručio da sam na raspolaganju, ako misle da ne radim posao dobro. Partizan je iznad svih."

Mnogi su se pitali zašto niste podneli ostavku?

"Zato što sam verovao u igrače i rad. Najlakše je podviti rep kada je teško. Nisam pobegulja. U mom mentalnom sklopu nije da odustajem. Imao sam i krizu, ali ipak sam samo čovek. Izdržao sam, i izdržaću. I dobre i loše trenutke prolazim s porodicom. Oni prate moj rad, pa su emotivno preživljavali ono čemu sam bio izložen. Deca naročito. Imam divnu suprugu Mariju i troje primerne dece - Katarinu, studenta, Milicu koja ide u šesti i Vladimira koji ide u drugi razred. Sve moje pobede uvek poklanjam njima. Majka i brat su uvek uz mene. Imam i divne prijatelje, a i moje fudbalere, na koje sam ponosan. Svi oni su moje bogatstvo."

Otkako ste na klupi crno-belih, doneli ste gotovo sedam miliona evra?

"Nisam ja obezbedio taj novac, nego igrači. U modernom fudbalu zarada je najvažnija kako bi klub egzistirao. U našem slučaju naročito, pošto su dugovi iz prethodnog perioda bili oko 15 miliona evra. Sada smo na dobrom putu da se finansijski konsolidujemo, i presrećan sam zbog toga."

Za razliku od Evrope, u Superligi ste slabije startovali?

"Prvi smo u grupi, što je lep rezultat, ali ni slučajno ne smemo da upadnemo u euforiju! Ima još puno da se igra, rivali u grupi nisu nimalo naivni. Uz to, čekaju nas važne utakmice u šampionatu. Od titule, naravno, nismo odustali, koliko god to neki potenciraju!"

Kako ste zadovoljni ekipom i prelaznim rokom?

"Prelazni rok je odrađen u teškoj finansijskoj situaciji. Ne verujem da smo mogli bolje. Ako me pitate za strance, reći ću vam da postoje igrači koji se teže privikavaju na novu zemlju, običaje, ljude. Tako je i u najjačim evropskim klubovima."

Neki od junaka iz Augzburga su stasali uz vas, neki dovedeni na vašu inicijativu?

"Oni su blago Partizana. Rad sa njima je uživanje. Tek će se pokazati koliko oni u stvari vrede, a iz dana u dan njihova cena je sve veća. Oni su najbolji dokaz da se u klubu dobro radi."

Partizan ima respektabilnu opoziciju od bivših članova kluba, nekih navijača... Da li je to klub u defanzivi?

"Ima svega i svačega, zanima me samo kako da igrače zaštitim od raznoraznih vetrova. Ne sumnjam da ćemo na kraju svi biti pobednici", zaključio je Milinković.

Nisam namćor i baksuz
Milinkovića retko ćete videti nasmejanog. Ide priča u javnosti koja kaže da će pre Malta da osvoji Svetsko prvenstvo nego što će Partizanov trener da se nasmeje.

- E, sad ste me stvarno nasmejali. Nisam čuo za takve dosetke, ali tačno je da nisam vičan osmesima, takav sam jednostavno. S druge strane, svakako nisam neki namćor ili baksuz, umem i ja da se smejem, to moja porodica i prijatelji najbolje znaju.

Imam podršku bitnih ljudi
Svaki put kada se provlačilo da će vas klub smeniti, dobijali ste podršku predsednika Popovića i direktora Vazure?

- Osećam podršku bitnih ljudi. Stali su uz mene u teškom periodu i ja im se zahvaljujem.

Komentari / 0

Ostavite komentar