ABA: I Mega dobila Partizan - lako!

Kopšarkaši Mega Leksa pobedili su Partizan u Sremskoj Mitrovici sa 76:59, u duelu 2. kola regionalne ABA lige.

Košarka 04.10.2015 | 20:20
ABA: I Mega dobila Partizan - lako!

Ekipa Dejana Milojevića je tako stigla do prve pobede u sezoni, dok je tim Petra Božića pretrpeo i drugi poraz.

Mega je furiozno otvorila duel. Serijom trojki je posle pet minuta imala velikih 16:2, ali je Partizan krajem prve i početkom druge deonice uzvratio na isti način – 18:18.

Usledila je nova serija Mege koja do kraja meča nije ispuštala prednost. Partizan je priliku za preokret imao početkom poslednje deonice kada je izjednačio na 53:53, ali je na drugoj strani usledila odlučujuća serija domaćina 11-0.

Timoti Luvavu bio je ubedljivo najbolji pojedinac utakmice sa 27 poena (6-9 za tri), 6 skokova i 3 ukradene lopte. Ognjen Jaramaz dodao je 13 poena i 5 asistencija, a Samardžiski je uz 12 poena imao 10 skokova. U ekipi Partizana, Vrabac je imao 13 poena, 5 skokova i 5 asistencija, a Marinković je uz 13 poena imao 5 skokova i 2 asistencije.

Tok meča:

Ekipa Dejana Milojevića počela je meč izuzetno raspoloženo, posebno u šutu za tri poena. Luvavu je ubacio dve, Jaramaz i Aranitović po jednu trojku bez promašaja, pa je Mega brzo stigla do dvocifrene prednosti.

U petom minutu u strelce se upisao i Samardžiski, pa je na semaforu stajalo velikih 16:2 za domaćina.

U nastavku prve deonice Partizan je došao do daha poenima sa linije slobodnih bacanja, Mega je ušla u seriju loših napada, pa je Vanja Marinković trojkom kompletirao seriju 9-0 crno-belih (16:11).

Seriju Partizana prekinuo je Samardžiski sa poludistance, pa je Mega posle prvih 10 minuta imala +7 (18:11).

Start druge deonice pripao je Partizanu. Milutinović je ubacio trojku, na to su se nadovezali Vrabac i Marinković, pa su crno-beli izjednačili na 18:18.

Igralo se rastrzano i u serijama, pa je sada bio red na seriju Mege. Domaći tim postigao je devet uzastopnih poena i vratio vođstvo na svoju stranu – 27:18. U finišu prvog poluvremena Mega je zadržala prednost. Partizan je promašivao otvorene šuteve za tri poena, pa je domaći tim posle 20 minuta vodio sa 36:30.

Ni u trećoj deonici nije se promenilo stanje na parketu. Obe ekipe pravile su veliki broj osnovnih grešaka, a Mega je uspevala da zadrži vođstvo iz prvog dela.

Aleksandar Cvetković je trojkom spustio Partizan na minus četiri, ali je na drugoj strani uzvratio Luvavu na isti način – 49:42. Bivši plej Zvezde pogodio je trojku uz zvuk sirene na kraju prvog poluvremena, a isto je uradio i na kraju treće deonice – 53:48 pred poslednjih 10 minuta.

Na startu poslednje deonice Vrabac je ubacio trojku, Marinković je potom poentirao i Partizan je izjednačio – 53:53.

Ipak, usledio je tajm-aut Milojevića posle kojeg je njegov tim odgovorio na pravi način. Luvavu je ubacio devet, Samardžiski dva poena, pa je Mega stigla do nove dvocifrene prednosti – 64:53.

Tu je pobednik praktično i odlučen, pa je Mega u finišu mirno privela utakmicu kraju u svoju korist.

Komentari / 0

Ostavite komentar