ITA: Pjanić blistao, Inter gubi bodove, pobjedio i Juve!

Pobeda Rome i novi kiks Intera obeležili su nedeljno popodne u sedmom kolu italijanske Serije A. Morata adut Juventusa! Španski napadač najzaslužniji je za prvu pobedu aktuelnog šampiona kod kuće, a ukupno tek drugu ove sezone u Seriji A.

Fudbal 04.10.2015 | 21:20
ITA: Pjanić blistao, Inter gubi bodove, pobjedio i Juve!

Roma je savladala Palermo 3:1 na krilima Pjanića i Žervinja, pa su Rimljani donekle preboleli poraz od BATE Borisova u Ligi šampiona.

Inter je odigrao 1:1 na gostovanju Sampdoriji, izjednačujući gol dao je Ivan Perišić, a ’nerazuri’ tako nisu slavili na dva uzastopna meča. To znači da bi se Fiorentina eventualnom pobedom nad Atalantom izdvojila na čelu tabele.

U prvom meču dana Empoli je golom Makaronea u 88. minutu savladao Sasuolo, a Udineze i Đenoa remizirali su 1:1.

Fudbaleri Rome pitanje pobednika rešili su u prvih pola sata, kada su pogađali Pjanić, Florenci i Žervinjo. Palermo se vratio u 58. preko iskusnog Đilardina.

U 91. minutu Gonsales je savladao Ščensnog i tako najavio uzbudljivu nadoknadu vremena. Međutim, već u sledećem napadu Žervinjo je pogodio za 4:2 i postavio konačan rezultat meča.

Inter je gubio na stadionu Luiđi Ferari, ali je na kraju uspeo da izbori bod kojim je ponovo preuzeo vođstvo na tabeli. Ipak, ’Nerazuri’ su se izvukli jer je vezista domaćih Hoakin Korea promašio nepromašivo, kada je zaobišao golmana i iz peterca šutirao pored gola.

Trener Roberto Mančini uveo je u igru srpskog reprezentativca Adema Ljajića tek u poslednjem minutu susreta.

Đenoa je osvojila značajan bod na gostovanju u Udinama (1:1), a u njenom sastavu Darko Lazović ušao je u igru, kao i Ljajić u Djenovi, pred sam kraj utakmice.

Ranije tokom dana Empoli je na domaćem terenu slavio minimalnu pobedu nad Sasuolom (1:0).

Pobeda Juventusa u Torinu, iz četvrtog pokušaja! I opet teško...

Bolonja je na terenu branioca titule vodila 1:0, ali je mladi Alvaro Morata pokazao da "stara dama" i po odlasku Karlosa Teveza ima odličnog igrača u špicu napada.

Morata je postigao izjednačujući pogodak, iznudio je penal koji je u vođstvo pretvorio Paolo Dibala, a na kraju asistirao Samiju Kediri kod prvenca nemačkog reprezentativca u crno-belom dresu - 3:1!

Torinski tim ove sezone ne igra ni približno svom renomeu, pa je i ova pobeda bila dovoljna tek za pomak na 12. poziciju.

Poslednjeplasirana Bolonja stigla je do prednosti već u petom minutu.

Adam Masina uputio je loptu u šesnaesterac, gde se odlično snašao Francuz Antoni Munije i udarcem iz "prve" savladao Đanluiđija Bufona - 0:1.

Goste je iznenadni pogodak dodatno učvrstio u nameri da stegnu odbranu i vezni red, pa je Juveu uprkos brojnim napadima bilo izuzetno teško da stigne do izjednačenja.

"Viktoriju" ispred golmana Antonija Mirantea prekinuo je u 33. minutu Alvaro Morata, koji je vratio stvari na početak odličnim udarcem glavom - 1:1.

Centarfor torinske ekipe se u prvom minutu nastavka propisno obrukao jer je posle akcije Kedire i povratne lopte Huana Kuadrada, sa 10 metara promašio praktično prazan gol!

Iskupio se Morata za promašaj već u 51. minutu, kada je iznudio jedanaesterac, a siguran realizator sa "bele tačke" bio je Argentinac Paolo Dibala - 2:1.

Morata je bio ključni faktor i kod trećeg pogotka, ovog puta kao asistent Kediri, koji je u 63. minutu stavio tačku na tek drugu pobedu Juventusa u šampionatu Italije.

Drugi susret u terminu od 18 časova takođe je doneo pobedu favorita, ali je Laciju protiv novog prvoligaša Frozinonea bilo još teže.

Otpor gostiju slomljen je tek golom Baldea Keita u 80. minutu, kada je uz pomoć stative pogodio mrežu gostiju - 1:0.

Frozinone je bio odličan u Rimu, čak su gosti pogodili prečku u 66. minutu preko Leonarda Blanšara, ali ipak nisu uspeli da izbore niti remi, kao desetak dana ranije upravo protiv Juventusa.

Srpski reprezentativci Filip Đorđević i Dušan Basta bili su u početnoj postavi nebesko-plavih, a Đorđević je u četvrtom minutu sudijske nadoknade "overio" trijumf Lacija, za proboj na treće mesto, iza Intera i Fiorentine.

REZULTATI 7. KOLA:

Empoli - Sasuolo 1:0 (0:0)
/Makarone 88/

Palermo - Roma 2:4 (0:3)
/Đilardino 58, Gonzales 90 - Pjanić 2, Florenci 14, Žervinjo 28, 90+3/

Sampdorija - Inter 1:1 (0:0)
/Muriel 51 - Perišić 76/

Udineze - Đenova 1:1 (0:0)
/Di Natale 47- Peroti 76p/

Juventus - Bolonja 3:1 (1:1)
/Morata 33, Dibala 51p, Kedira 63 - Munije 5/

Lacio - Frozinone 2:0 (0:0)
/Keita 80, Đorđević 90+4/

Milan - Napoli 20.45
Fiorentina - Atalanta 20.45

Odigrano u subotu

Karpi - Torino 2:1 (0:0)
/Padeli 55ag, Padeli 72 - Maksi Lopez 75p/

Kjevo - Verona 1:1 (0:0)
/Kastro 83 - Pizano 69/

TABELA: Inter 16, Fiorentina (-1) 15, Lacio 15, Roma 14, Torino 13, Sasuolo 12, Kjevo 11, Atalanta 11, Sampdorija 11, Napoli (-1) 9, Milan (-1) 9, Juventus 8, Palermo 7, Empoli 7, Udineze 7, Đenova 7, Karpi 5, Frozinone 4, Verona 4, Bolonja 3.

Komentari / 0

Ostavite komentar