EP: Srpkinje preko Turkinja do bronze!

Najbolje odbojkašice Srbije pobedile Tursku rezultatom 3:0 i osvojile treće mesto na Evropskom šampionatu u Belgiji i Holandiji.

Ostali sportovi 04.10.2015 | 15:40
EP: Srpkinje preko Turkinja do bronze!

Ženska odbojkaška selekcija Srbije okitila se medaljom! Na Evropskom prvenstvu u Belgiji i Holandiji osvojeno je bronzano odličje.

Izabranice selektora Zorana Terzića u meču za treće mesto u Roterdamu ubedljivo su savladale reprezentaciju Turske rezultatom 3:0 po setovima 25:19, 25:17, 25:18 i popele se na najniži stepenik pobedničkog postolja.

Srbija je od početka duela bila agilnija, spremna, sa više rešenja i nekako više željna medalje od Turkinja.

Uspele su srpske devojke da se oporave, konsoliduju redove i dobro pripreme posle poraza u polufinalu od Rusije (1:3), koji je usledio nepunih 24 sata pre meča za bronzu i da odličnim pristupom dominantno stignu do odličja.

One su tako otišle korak dalje u odnosu na prethodni Evropski šampionat održan pre dve godine, kada su osvojile četvrto mesto. Odbojkašice Srbije trijumfovalno su zaokružile sjajnu godinu – trećom medaljom, budući da su pre EP nastupale na Evropskim igrama u Azerbejdžanu, gde su osvojile bronzu, kao i na Svetskom kupu u Japanu, gde su se okitile srebrom i obezbedile plasman na Olimpijskim igrama 2016. u Rio de Žaneiru.

PRVI SET (25:19)

Srbija je bolje otvorila duel za bronzanu medalju u Roterdamu. Povela je sa 6:2 i držala je tu dugo prednost. Na drugi tajm-aut izabranice Zorana Terzića otišle su sa prednošću od 16:13, a onda su Turskinje pojačale i izjednačile na 17:17.

Ipak, Srbija je u finišu ponovo preuzela inicijativu, imala nekoliko uspešnih blokova i dobila prvi set sa 25:19.

DRUGI SET (25:17)

Baš kako su i počele meč, srpske odbojkašice su nastavile u istom ritmu. Na startu drugog seta furioznom serijom stigle su do vođstva od 9:2, ali je onda opet proradio napad Turske. Uspele su da smanje zaostatak na 11:14, zatim i na 16:18, ali im srpske devojke nisu dozvolile više od toga.

Napravile su nakon toga seriju7:1, uključujući i dva sjajna servisa Bojane Živković u finišu (od kojih je jedan as) kojim je "zaslađano" vođstvo od 2:0 u setovima.

TREĆI SET (25:18)

Srbija je bila odlučna da završi posao u najkraćem roku. Opet se igralo u mini serijama. Srbija je povela 3:1, a Turska izjednačila (4:4). Terzićeve igračice onda su ponovo dodale gas. Nisu nakon toga imale ubedljvije vođstvo, nego su odigrale taman onoliko koliko je bilo potrebno. Održavale su prednost od dva do pet poena (8:5, 14:9, 14:12). Poslednji put Turkinje su pripretile kod rezultata 15:16, ali su devojke u belom dresu opet sa pet poena u nizu (kada je na servisu bila odlična Stefana Veljković) "pobegle" na bezbednih 21:15, nakon čega je svima bilo jasno da je kraj meča blizu.

Komentari / 0

Ostavite komentar