Ovo su Srbi za Albance...!

Selektor Srbije Radovan Ćurčić saopštio je spisak od 24 igrača za predstojeće duele sa Albanijom i Portugalom.

Fudbal 04.10.2015 | 22:40
Ovo su Srbi za Albance...!

Od novih igrača pozvani su golman španskog drugoligaša Alkorkona Marko Dmitrović i vezni igrač Lacija Sergej Milinković-Savić, debitovaće bek Crvene zvezde Marko Petković, a u selekciji je opet i Miralem Sulejmani.

Srbija će gostovati Albaniji 8. oktobra, a tri dana kasnije će dočekati Portugal u poslednjim kvalifikacionim utakmicama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Reprezentativci Srbije okupiće se u ponedeljak u Staroj Pazovi.

Golmani: Vladimir Stojković (Makabi Haifa), Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv) i Marko Dmitrović (Alkorkon).

Odbrana: Branislav Ivanović (Čelsi), Aleksandar Kolarov (Mančester Siti), Ivan Obradović (Anderleht), Nenad Tomović (Fiorentina), Marko Petković (Crvena zvezda), Stefan Mitrović (Gent), Uroš Spajić (Tuluz) i Duško Tošić (Bešiktaš).

Vezni red: Nemanja Matić (Čelsi), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Dušan Tadić (Sautempton), Adem Ljajić (Inter), Zoran Tošić (CSKA), Nemanja Gudelj (Ajaks), Andrija Živković (Partizan), Ljubomir Fejsa (Benfika), Luka Milivojević (Olimpijakos), Darko Brašanac (Partizan) i Miralem Sulejmani (Jang Bojs).

Napadači: Aleksandar Mitrović (Njukasl) i Petar Škuletić (Lokomotiva).

Radovan Ćurčić je po objavljivanu spiska saopštio da će reprezentacija Srbije na poslednja dva meča kvalifikacija za EURO 2016 dati maksimum, iako je davno izgubila sve šanse za plasman u Francusku.

"Pred nama su dve poslednje utakmice u ovom ciklusu, koje su od velikog značaja, iako nemamo šanse za EP. Gostovanje u Albaniji biće najteže, ali svesni smo važnosti tog meča i siguran sam da će igrači dati sve od sebe i da će biti pravi ambasadori Srbije. Posle toga sledi duel sa Portugalcima koji su najkvalitetniji tim u našoj grupi", izjavio je Ćurčić na konferenciji za novinare u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Na mečevima sa Albanijom i Portugalom neće igrati Nastasić, Maksimović, Marković i Kostić, a selektor "orlova" napomenuo je da njegova ekipa pored mnogo problema sa povredama u poslednje vreme, na predstojećim mečevima možda neće moći da računa ni na Nemanju Matića.

"Videćemo sutra kad dođe kako stoje stvari. Žali se na povredu, ali ne mogu ništa da prejudiciram", naveo je Ćurčić.

On je dodao da se u ekipi našlo mesta za dva debitanta Milinković Savića i golmana Dmitrovića i da je na taj način nastavljen trend uključivanja mladih igrača u A tim.

Ćurčić se ponovo okrenuo prvom duelu, u Elbasanu protiv Albanije.

"Biće to veoma težak duel. Albanci imaju veliki motiv, jer ih pobeda može odvesti na Evropsko prvenstvo i to prvi put u istoriji. Dobro smo analizirali njihovu igru i svesni smo da nas očekuje zahtevna utakmica. Imaju kvalitetne pojedince, igraju u jakim ligama, ali su pre svega jaki kao kolektiv", poručio je Ćurčić.

Srbija će 8. oktobra u Elbasanu gostovati Albaniji, a zatim će tri dana kasnije dočekati Portugaliju na stadionu Partizana.

Početak priprema nacionalnog tima zakazan je za ponedeljak u Staroj Pazovi, a onda ekipa 7. oktobra odlazi u Tiranu na meč sa Albanijom.

Komentari / 0

Ostavite komentar