Ovi rekordi su i za Ronalda nedostižni!

Kristijano Ronaldo nastavlja iz dana u dan da niže mnoge rekorde, ali su neki jednostavno neuhvatljivi i za njega.

Fudbal 04.10.2015 | 19:20
Ovi rekordi su i za Ronalda nedostižni!

Napadać madridskog Reala Kristijano Ronaldo pogocima protiv Malmea je stigao legendarnog Raula na večnoj listi strelaca kraljevskog kluba sa 323 gola.

Što se tiče svetskih rekorda, neki od njih će ostati nedosanjani san mnogih fudbalera. Neće ih ostvariti ma koliko se trudili.

Verovatno nikada neće biti nadmašen najbrže postignuti het-trik u istoriji. On datira još iz 1964. godine kada je Tomi Ros u dresu Ros Kauntija postigao tri pogotka za samo 90 sekundi. Primera radi, Robert Levandovski je protiv Volfzburga dao tri gola za tri minuta i 22 sekunde.

Teško da će biti ugrožen rekord nekog igrača po postignutim golovima na jednoj utakmici. Primat drži Žan Kaltak, koji je u pobedi Vanuatua nad Mikronezijom od 46:0 postigao 16 golova. Najbliži tom ostvarenju bio je napadač australijske reprezentacije Arči Tompson. Na jednoj utakmici je postigao 13 golova.

Zvanično najbrže postignuti gol u istoriji je onaj Navafa Al Abeda, koji se u ligi Saudijske Arabije u strelce upisao posle samo 2,4 sekunde. Savladao je golmana protivničke ekipe udarcem sa pola terena. Najbrži gol nekog rezerviste je delo Niklasa Bentnera, koji je u dao gol šest sekundi nakon ulaska sa klupe.

Sadašnji golman Čelsija Asmir Begović drži rekord u postizanju gola sa najveće udaljenosti. On je u dresu Stouka mrežu zatresao sa 91,9 metara.

Nestrvaran podatak nam dolazi iz lige Madagaskara. Tamošnji igrači su u utakmici plej-ofa postigli neverovatnih 149 autogolova. To se može opravdati protestom fudbalera. Takav skor sigurno nikada beće biti ni ugrožen a kamoli oboren.

Komentari / 0

Ostavite komentar