Živković: Prezimićemo u Evropi!

As crno-belih Andrija Živković proglašen je za najboljeg igrača drugog kola Lige Evrope u izboru UEFA. Odneo je ubedljivu pobedu sa 50 odsto glasova.

Fudbal 04.10.2015 | 19:00
Živković: Prezimićemo u Evropi!

Živković, krojač velike Partizanove pobede u Augzburgu, ostao je u klubu upravo da bi bio vinovnik evropskih priča. To je, pokazalo se, bio pun pogodak za njega i “parni valjak”.

Pre utakmice u Augzburgu, Živković je na fudbalskom tržištu vredeo četiri miliona evra, danas je taj iznos uvećan za dva miliona. Partizan nikada nije zabeležio dve pobede u grupi, bilo da je reč o Ligi šampiona ili Ligi Evrope. Kada je poslednji put prezimio u Evropi, 2004. godine, Andrija je imao samo osam godina.
Možete li da ponovite taj uspeh?

"Možemo i na proleće da igramo u Ligi Evrope, sada imamo i dobru potporu za to. Dve pobede, sa šest postignutih golova, daju nam optimizam da se nadamo tome. To bi zaista bio podvig i za srpski fudbal. Stekli smo samopouzdanje i verujem da će biti još uspeha", kaže za “Blic“ Živković.

Kako izgleda biti junak čuda u Bavarskoj?

"Prelep je osećaj, ali svi smo mi junaci. Borili smo se žestoko, izgarali i kada smo imali igrača manje na terenu. Time je ova pobeda još veća i slađa. Verovali smo da možemo da nadvisimo Augzburg.

Ovo je verovatno bila vaša najbolja partija u sezoni?

"Sigurno da je jedna od najboljih, kao i ona protiv Steaue. Samo neka ostane tako, i da me zdravlje posluži, verujem da će biti još golova.

Navijača Partizana bilo je 15 puta manje od domaćih, ali u nekim momentima bili su glasniji od Nemaca?

“Grobari” imaju posebno mesto u mom srcu. Zbog navijača i igramo fudbal. Bili su zaista sjajni, i ja im zahvaljujem na fenomenalnoj podršci. Oduševili su me.

U ponedeljak vas čeka meč protiv Čukaričkog?

"Sada imamo i obavezu više, pa se pobeda nad Čukaričkim sama nameće", zaključio je Živković.

Duel sa Čukaričkim u ponedeljak
Fudbalski savez Srbije izašao je u susret Partizanu i pozitivno odgovorio na molbu za odlaganje meča sa Čukaričkim, koji je trebalo da se odigra u nedelju (13). Utakmica je pomerena za ponedeljak, a duel u Humskoj počeće u 19 sati.

Komentari / 0

Ostavite komentar