Mulalić uoči derbija: Željo nije veliki, već ogroman!

Novi šef stručnog štaba Željezničara Edis Mulalić, više se osvrnuo na stanje u timu, nego na samu utakmicu.

Fudbal 04.10.2015 | 11:20
Mulalić uoči derbija: Željo nije veliki, već ogroman!

Novi šef stručnog štaba Željezničara Edis Mulalić, na konferenciji za novinare uoči 106. gradskog derbija između Željezničara i Sarajeva, više se osvrnuo na stanje u timu, nego na samu utakmicu.

"Možda ćemo duže raditi od 17 dana", našalio se na početku konferencije za novinare Mulalić i kazao kako su svi u klubu svjesni da zadnje utakmice Željezničara nisu bile na nivou imena tog kluba, te da se zbog toga otišlo na mini­pripreme u Međugorje, kako bi se konsolidovali redovi unutar najtrofejnijeg bh. kluba.

Osim napornih priprema,igračima je "očitana lekcija" o tome koliko je važan klub za koji igraju.
"Pokušavamo igračima dokazati koliko je Željo golem. Ne velik, nego golem", rekao je Mulalić i istakao da se igrači tokom mini- priprema tako prosvijetle, te da imaju obiljniji pristup na terenu.

"Utakmica mora biti kao i svake druge utakmice. Prošli put su bili bijeli dresovi, a sutra će biti neki crveni, trule višnje, ne znam ni sam. Željo mora biti hladan i miran. Mora imati ideju šta hoće. Mi nismo imali ideju šta hoćemo. Niko nije mađioničar i u pet dana da to sprovedemo u djelo, ali ćemo pokušati pokazati da Želji ima srce", rekao je Mulalić i dodao da je to srce u Travniku bilo malo, te da je to nedopustivo.
"Željo s hladnom glavom mora znati šta hoće. Ako igrači ispune 40% onoga s priprema ja se ne bih trebao sekirati", rekao je Mulalić.

Derbi protiv Sarajeva je za Edisa Mulalića debi na klupi Željezničara.
"Sav pritisak koji ima suta nek bude na meni. Sutra ja isto igram s njima, samo par metara
iza linije. Sve proživljavam s njima. Gubimo? zajedno gubimo. Mislim da s takvim odnosom možemo nešto napraviti. Svi smo svjesni šta ova utakmica nosi ili ne nosi. Drago mi je da puno ljudi ne vjeruje u nas. Meni tako olakšaju motivaciju za utakmicu", kazao je Mulalić.

On je kazao da je dobro da su "skautirali" utakmicu protiv Travnika, Krupe, i Drine, jer
to nije kvalitet kakav Željezničar posjeduje.
"Otvoreno kažem i Ješiću i Kusturici neka dođu na današnji trening i neka vide, jer
ćemo to isto i sutra raditi na terenu. Nema se šta kriti i zatvarati treninge", rekao Mulalić i dodao da bi ipak previše bilo otkriti koji će igrači istrčati na travnjak.

Pod velikim znakom pitanja je nastup Damira Sadikovića koji je tokom napornih treninga dobio nezgodan udarac, te nije izdržao posljednji trening "plavih".
"Naše drage navijače pozivam da dođu u što većem broju. Naš su dvanaesti igrač uvijek
će biti" podrške navijača nikada ne bi postao takav igrač i dodao da vjeruje da će takvu podršku imati i igrači koji sada nose dres Željezničara". , kazao je Mulalić.

Gradski derbi igra se u nedjelju od 15:30 sati na stadionu Grbavica.

"Stadion za gledaoce se otvara u 13:30, molio bih sve ljubitelje sporta, navijače, goste, da dođu na utakmicu što je moguće ranije, jer je organizacija utakmice od policije proglašena utakmicom visokog rizika", rekao je direktor kluba Mirsad Šiljak.

Domaći navijači će ulaziti kroz ulaze koji vode ka zapadnoj tribini, dok je za goste predviđena tri ulaza na sjevero­istok.

Komentari / 0

Ostavite komentar